Hiánypótló kutatás monitorozza a HR-szakma aktuális kihívásait

Hiánypótló kutatás monitorozza a HR-szakma aktuális kihívásait

Idén is elindult a HR Radar. A nagyszabású országos felmérés azokat a 2023-ban várható kihívásokat vizsgálja, amelyek stratégiai fontosságúak lehetnek a hazai vállalatok és a HR-szakemberek számára.

A Valoro és a Behaviour magazin először 2022-ben indította el HR Radar néven országos benchmark felmérését, amely egészen új szintre emelte a HR-szakma támogatását. A kutatás eredményeiből készült tanulmány, és annak adatai hamar hiánypótló funkciót kezdtek el betölteni a szakmai párbeszédek, stratégiai tervezések során. A szakma lelkesedésének és határozott igényeinek köszönhetően 2023-ban ismét útjára bocsátják a HR Radar felmérést.

A HR Radar egy szakmai tudásközpont, melynek küldetése felszínre hozni és a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni az adott év legfontosabb HR szakmai kihívásait és trendjeit. Célja az eredményeket interaktív szakmai beszélgetések során feldolgozni és megoldásokat találni, ezáltal segíteni a szervezeteket abban, hogy gyorsan tudjanak döntéseket hozni a legkritikusabb prioritásokkal kapcsolatosan.

Az első országos kutatás 2022-ben indult útjára, így az idei kutatás már a második a sorban, és a tervek szerint továbbra is évente fog ismétlődni. Ezáltal néhány éven belül egy olyan adatbázis jön majd létre, melyben visszakövethető módon állnak majd rendelkezésre az adatok a vállalatok és HR-szakemberek részére.

Az idei országos benchmark felmérés február 20-ig gyűjti az adatokat olyan témákban, mint a munkaerőpiaci változások, a toborzás és kiválasztás vagy éppen a megtartás és well-being. A felmérés semmilyen kereskedelmi célt nem szolgál, így a kitöltőknek nem kell megadniuk elérhetőségüket. Az eredményeket a Behaviour magazin és a Valoro ingyenesen teszi közzé. A kezdeményezés célja, hogy összefogja a HR-szakmát, biztosítsa a tudásmegosztás lehetőségét, és támogassa a közös megoldások megtalálását.

A kérdőívet ezen a linken lehet kitölteni.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.