Nemzetközi szinten is remekelnek a magyar fejvadászok

Nemzetközi szinten is remekelnek a magyar fejvadászok

A Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss fejvadászcégeket értékelő rangsorában a HumanField révén idén először végzett magyar vállalat a lista élén.

A piacvezető fejvadászcég 2015-ben került be először a BBJ rangsorába, 2018 óta pedig a legnagyobb magyar vezetőkiválasztó cégként szerepel a HumanField a listán, most pedig a nemzetközi versenytársakat is nagy fölénnyel maguk mögé utasították. A lista a 2021-es árbevételi adatok alapján készült, azonban a 2022-es év első féléves részeredményei alapján prognosztizálható, hogy jövőre a HumanField még jelentősebb előnnyel fogja vezetni a fejvadászcégek nagy presztízzsel bíró rangsorát.

A jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet elemezve Molontay Patrik, a HumanField ügyvezető igazgatója elmondta, hogy érezhető kisebb elbizonytalanodás a cégek toborzási igényeit illetően, a jelöltek részéről pedig ez hatványozottan megfigyelhető.

Ha valaki most kíván egy hiányszakmában specialista vagy vezetői pozíciót betölteni, még az energiaválság kitörése előtti időszakhoz képest is nagyobb kihívásokkal kell szembesülnie. Nem ritka jelenség, hogy a biztos munkahelyük elhagyását kockáztató jelöltek a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként – ismertette a trendeket a HumanField vezetője.

Elmondta azt is, hogy talán még soha nem volt olyan kihívásokkal teli a munkáltatók helyzete mint napjainkban. Ennek okaként a munkavállalói lojalitás folyamatosan csökkenését jelölte meg, bár hozzátette, hogy ezt a folyamatot a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzet átmenetileg némiképp lassítani tudja. A szakértő szerint a munkabér továbbra is kulcsfontosságú tényező a jelölteknél, de a rugalmas munkaidő és a home office lehetősége is egyre több területen elvárás lett a munkavállalók részéről.

Óriási eredménynek tartom, hogy magyar cégként, minden nemzetközi hátszél nélkül tudunk piacvezetők lenni. Komoly visszaigazolás, hogy nem volt hiábavaló az elmúlt tíz év kitartó és kemény munkája, amit a csapatom és én a cég építésébe fektettünk. Reményeim szerint ez a kiemelkedő eredmény az ügyfeleink számára is azt erősíti meg, hogy jó helyre tették le a voksukat, amikor minket választottak stratégiai partnerüknek – nyilatkozta az elismerés kapcsán Molontay Patrik.

A cégvezető elárulta, hogy nemzetközi terjeszkedést egyelőre nem tervez, inkább Magyarországon szeretnék tovább erősíteni a pozíciójukat, valamint még inkább növelni az elismertségüket és a megbecsültségüket.

A borítókép forrása: Pixabay

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.