Idén is lesz Mikulásbusz a fővárosban

Idén is lesz Mikulásbusz a fővárosban

Idén decemberben ismét ünnepi arculattal közlekedik a BKV egyik autóbusza Budapesten. A Mikulás-díszbe öltözött járművön a mindennapi közlekedés közben is az ünnepekre hangolódhatnak az utasok.

A BKV idén is igyekszik hozzájárulni az utasok ünnepi hangulatához. Már közlekedik a feldíszített Adventi villamos, a kisföldalatti megállóiban pedig egészen Karácsonyig advent időszakához kapcsolódó versekkel teszik meghitté az utazást.

A Mikulásbusszal december 3-án, 4-én, 10-én, 11-én, 17-én és 18-án a 107-es viszonylaton, Mikulás napján, december 6-án pedig a 95-ös vonalon találkozhatnak az szerencsés közlekedők.

A Mikulásbusz normál díjszabással vehető igénybe.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.