Idén sem hiányozhat Budapestről az Adventi Villamos

Idén sem hiányozhat Budapestről az Adventi Villamos

Az adventi hétvégéken ismét találkozhatunk a BKV különleges UV nosztalgia villamosával. Ezúttal azonban nem a megszokott fényruháját ölti magára, hanem adventi hangulatú belső díszítése teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen.

Az ünnepek hangulatát idéző belső dekoráció, azaz a girlandok, színes gömbök, csillagok és hópelyhek felejthetetlen élménnyé teszik az utazást mindenki számára, aki akárcsak egyetlen megállónyira felszáll az Adventi Villamosra.

A BKV közleménye szerint ebben az évben nemcsak ajándékot szeretnének átnyújtani Budapest lakosainak és utasainknak az ünnepi villamos közlekedtetésével, hanem az ajándékozás örömének átélésére is lehetőséget teremt a vállalat. A girlandok és hópelyhek mellett ugyanis egy QR kód is a díszítés része. Erre irányítva telefon kameráját az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg, ahol különböző támogatási módok közül tud lehet választani, ha szeretnénk könnyebbé, szebbé tenni a legkisebbek karácsonyát.

A járattal hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a BKK oldalán olvasható menetrend szerinti útvonalakon lehet összefutni.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.