Idén sem hiányozhat Budapestről az Adventi Villamos

Idén sem hiányozhat Budapestről az Adventi Villamos

Az adventi hétvégéken ismét találkozhatunk a BKV különleges UV nosztalgia villamosával. Ezúttal azonban nem a megszokott fényruháját ölti magára, hanem adventi hangulatú belső díszítése teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen.

Az ünnepek hangulatát idéző belső dekoráció, azaz a girlandok, színes gömbök, csillagok és hópelyhek felejthetetlen élménnyé teszik az utazást mindenki számára, aki akárcsak egyetlen megállónyira felszáll az Adventi Villamosra.

A BKV közleménye szerint ebben az évben nemcsak ajándékot szeretnének átnyújtani Budapest lakosainak és utasainknak az ünnepi villamos közlekedtetésével, hanem az ajándékozás örömének átélésére is lehetőséget teremt a vállalat. A girlandok és hópelyhek mellett ugyanis egy QR kód is a díszítés része. Erre irányítva telefon kameráját az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg, ahol különböző támogatási módok közül tud lehet választani, ha szeretnénk könnyebbé, szebbé tenni a legkisebbek karácsonyát.

A járattal hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a BKK oldalán olvasható menetrend szerinti útvonalakon lehet összefutni.

Az elmúlt néhány hétben ellepték a hazai és nemzetközi sajtót a ChatGPT-ről szóló hírek. A csetbot ékes bizonyítéka a mesterséges intelligencia rohamos fejlődésének, ugyanakkor számos más területre is begyűrűzött már az MI.

Továbbra is ütemezetten halad a Lánchíd felújítása: a szakemberek már festik az átkelő járdáira a következő hónapokban visszakerülő korlátokat és műemléki elemeket is.