Újabb rekordot döntött a Mol Bubi

Újabb rekordot döntött a Mol Bubi

Ismét jelentős állomásához ért a Budapesti Közlekedési Központ népszerű közbringa-szolgáltatása: a Mol Bubi szeptember végén átlépte a 3,5 milliós utazásszámot. A rendszer szolgáltatási területe a közeljövőben tovább nőhet.

Továbbra is töretlen a Mol Bubi népszerűsége, a közbringra-szolgáltatás szeptember végére elérte és át is lépte a 3,5 milliós utazásszámot. A fővárosban közlekedők egyre inkább felismerik, hogy biciklivel utazni olykor a leggyorsabb utazási mód, ráadásul környezetbarát és gazdaságos.

A Bubi tavaly májusi megújulása óta számos rekordot állított fel, az utolsó nyári hónapban például több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe az ügyfelek a szolgáltatást, ami az újraindulást követő második legerősebb hónap volt a kihasználtság tekintetében. Sőt, szeptemberben két napon is több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel a felhasználók.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt hetekben folyamatosan bővítette a közbringa-rendszer flottáját. Október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány, így ma már összesen 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére. Idén összesen 500 darab új Mol Bubi bicikli áll forgalomba.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.