Újabb rekordot döntött a Mol Bubi

Újabb rekordot döntött a Mol Bubi

Ismét jelentős állomásához ért a Budapesti Közlekedési Központ népszerű közbringa-szolgáltatása: a Mol Bubi szeptember végén átlépte a 3,5 milliós utazásszámot. A rendszer szolgáltatási területe a közeljövőben tovább nőhet.

Továbbra is töretlen a Mol Bubi népszerűsége, a közbringra-szolgáltatás szeptember végére elérte és át is lépte a 3,5 milliós utazásszámot. A fővárosban közlekedők egyre inkább felismerik, hogy biciklivel utazni olykor a leggyorsabb utazási mód, ráadásul környezetbarát és gazdaságos.

A Bubi tavaly májusi megújulása óta számos rekordot állított fel, az utolsó nyári hónapban például több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe az ügyfelek a szolgáltatást, ami az újraindulást követő második legerősebb hónap volt a kihasználtság tekintetében. Sőt, szeptemberben két napon is több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel a felhasználók.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt hetekben folyamatosan bővítette a közbringa-rendszer flottáját. Október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány, így ma már összesen 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére. Idén összesen 500 darab új Mol Bubi bicikli áll forgalomba.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

A görög Olympiakosz elleni Konferencia-liga playoff jelentette a végállomás a Ferencváros labdarúgócsapata számára, miután az athéni meccs utána a Groupama Arénában rendezett visszavágón is 1-0-ás vereséget szenvedett.