Újabb rekordot döntött a Mol Bubi

Újabb rekordot döntött a Mol Bubi

Ismét jelentős állomásához ért a Budapesti Közlekedési Központ népszerű közbringa-szolgáltatása: a Mol Bubi szeptember végén átlépte a 3,5 milliós utazásszámot. A rendszer szolgáltatási területe a közeljövőben tovább nőhet.

Továbbra is töretlen a Mol Bubi népszerűsége, a közbringra-szolgáltatás szeptember végére elérte és át is lépte a 3,5 milliós utazásszámot. A fővárosban közlekedők egyre inkább felismerik, hogy biciklivel utazni olykor a leggyorsabb utazási mód, ráadásul környezetbarát és gazdaságos.

A Bubi tavaly májusi megújulása óta számos rekordot állított fel, az utolsó nyári hónapban például több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe az ügyfelek a szolgáltatást, ami az újraindulást követő második legerősebb hónap volt a kihasználtság tekintetében. Sőt, szeptemberben két napon is több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel a felhasználók.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt hetekben folyamatosan bővítette a közbringa-rendszer flottáját. Október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány, így ma már összesen 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére. Idén összesen 500 darab új Mol Bubi bicikli áll forgalomba.

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.

Az elmúlt néhány hétben ellepték a hazai és nemzetközi sajtót a ChatGPT-ről szóló hírek. A csetbot ékes bizonyítéka a mesterséges intelligencia rohamos fejlődésének, ugyanakkor számos más területre is begyűrűzött már az MI.