Nincs újabb bravúr, simán kikapott a Fradi Belgrádban

Nincs újabb bravúr, simán kikapott a Fradi Belgrádban

A két szép győzelmet követően nagy arányú, 4-1-es vereséget szenvedett a szerb Crvena zvezda otthonában az Európa-ligában a Ferencváros labdarúgócsapata

A Trabzonspor budapesti, és az AS Monaco idegenbeli két vállra fektetése után a harmadik csoportmeccs nem sikerül a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának, az Európa-liga főtáblájának harmadik fordulójában sima, 4-1 arányú vereséget szenvedett a szerb bajnok Crvena zvezda otthonában.

A szerb bajnok a Henry Wingo kezezése miatt megítélt tizenegyesből szerzett vezetést a gaboni Guelor Kanga révén, majd Botka Endre hibáját kihasználva Stefan Mitrovic növelte a hazaiak előnyét a 35. percben. A második félidő a magyar származású Aleksandar Katai góljával indult, majd Kanga második találatával folytatódott, így hatvan perc után végleg eldőlt a találkozó. A vendégek becsületgólját a norvég Kristoffer Zachariassen szerezte.

A csoportot a Monacóval szembeni jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően továbbra is vezeti a hatpontos Ferencváros. A jövő csütörtöki negyedik fordulóban megismétlődik ez a párharc, de akkor a zöld-fehérek otthonában, a budapesti Groupama Arénában lesz a meccs.

Európa-liga, H csoport, 3. forduló:

Crvena zvezda (szerb)-Ferencváros 4-1 (2-0)

Belgrád, Rajko Mitic Stadion, 40 000 néző, játékvezető: Lawrence Visser (belga)

Crvena zvezda:
Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Nikolic, 72.), Rodic – Mitrovic (Pankov, 62.), Sanogo (Srnic, 62.), Kanga (Mustapha, 80.), Ivanic – Katai (Motika, 72.), Pesic

Ferencváros:
Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka (Pászka, 77.) – Laidouni (Gojak, 66.), Besic (Vécsei, 57.) – Traore, Zachariassen, Nguen (Marquinhos, 66.) – Boli (R. Mmaee, 57.)

Gólszerzők: Kanga (27., 60., előbbit 11-esből), Mitrovic (35.), Katai (50.), illetve Zachariassen (71.)

Sárga lap: Dragovic (21.), Sanogo (55.), Rodic (76.), illetve S. Mmaee (73.), Knoester (79.), Vécsei (87.)

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.