Kettőből kettő: a Monaco otthonában is győzött a Fradi

Kettőből kettő: a Monaco otthonában is győzött a Fradi

Folytatja remek szereplését az európai kupaporondon a Ferencváros labdarúgócsapata. A magyar bajnok zöld-fehérek a török Trabzonspor után a francia AS Monaco csapatát is két vállra fektették.

A múlt heti, Trabzonspor elleni hazai győzelmet követően újabb komoly skalpot gyűjtött be a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-ligában. A magyar bajnok a francia bronzérmes AS Monaco otthonában aratott 1-0-ás győzelmet. A győztes találatot a 80. percben Vécsei Bálint szerezte.

A Fradi két meccsen szerzett 6 pontjával vezeti a H csoportot. A következő két hétben válogatott mérkőzésekre kerül sor. A magyar bajnok legközelebb október 6-án lét pályára az Európa Ligában, akkor a szerb bajnok Czvena zvezda otthonában, Belgrádban lesz jelenése.

Európa-liga, H csoport, 2. forduló:

AS Monaco (francia)-Ferencváros 0-1 (0-0)

Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, játékvezető: Espen Eskas (norvég)

AS Monaco:
Nübel – Disasi, Sarr (Boadu, 81.), Badiashile – Vanderson (Ruben Aguilar, a szünetben), Fofana, Camara, Golovin (Jakobs, 73.), Caio Henrique – Diatta (Akliouch, a szünetben), Ben Yedder (Embolo, 65.)

Ferencváros:
Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka – Besic (Vécsei, 69.), Laidouni – Tokmac Nguen (Gojak, 63.) – Zachariassen (Esiti, 90.), Traoré, R. Mmaee (Boli, 64.)

Gólszerző: Vécsei Bálint (80.)

Sárga lap: Embolo (77.), illeve Besic (69.), Traoré (93.)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.