Hazai győzelemmel kezdett a Fradi a csoportkörben

Hazai győzelemmel kezdett a Fradi a csoportkörben

Az Európa-liga főtáblájának első fordulójában a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata a török Trabzonsport fogadta, és a csoportkör nyitányán 3-2 arányban legyőzte a vendégcsapatot.

A labdarúgó Európa-liga 2022/2023-as kiírásának csoportkörében egy magyar csapat érdekelt. A magyar bajnok Ferencváros a török Trabzonspor ellen kezdte meg főtáblás szereplését. A Budapesten, a Groupama Arénában szeptember 8-án megrendezett mérkőzésen a zöld-fehérek szoros meccsen 3-2-re felülkerekedtek ellenfelükön.

A magyar csapat gólja közül kettőt Tokmac Nguen, egyet Adama Traoré szerzett.

Európa-liga, H csoport, 1. forduló:

Ferencváros-Trabzonspor (török) 3-2 (3-1)

Groupama Aréna, 17 987 néző, játékvezető: Fabio Maresca (olasz)

Ferencváros:
Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Besic (Kovacevic, 89.), Vécsei (Laidouni, 77.) – Tokmac Nguen (Gojak, 77.) – Zachariassen, Boli (Botka, 20.), Traoré

Trabzonspor:
Taha Tepe – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo (Eren Elmali, a szünetben), Denswil (Djaniny, 72.) – Gbamin (Hamsík, a szünetben) – Abdülkadir Ömür (Bozok, 60.), Bakasetas, Bardhi (Yazici, a szünetben), Trézéguet – Maxi Gómez

Gólszerzők: Tokmac Nguen (5., 44., a másodikat 11-esből), Traoré (29.), illetve Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)

Kiállítva: Civic (16.)

Sárga lap: Besic (41.), Wingo (80.), Dibusz (86.), Knoester (92.), illetve Bardhi (42.)

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.