Marianne Vos a cyclocross világbajnoka, Vas Kata Blanka a 17.

Marianne Vos a cyclocross világbajnoka, Vas Kata Blanka a 17.

Holland győzelemmel zárult a terepkerékpár-világbajnokság női versenye az Egyesült Államokban. Az első számú magyar versenyzőnek ezúttal nem volt lehetősége a dobogóért harcolni.

Ezúttal nem sikerült a bravúr Vas Kata Blakának, az amerikai Fayetteville-ben rendezett terepkerékpár világbajnokságon a 17. helyen zárt az Eb-ezütérmes magyar kerékpáros.

Az SD Worx versenyzője – aki országúton, hegyikerékpárban és terepkerékpárban is magyar bajnok –, nem a legjobban kapta el a rajtot, az első kör végén tizedik helyen állt, majd fokozatosan visszacsúszva végül tizenhetedikként ért célba.

Bár sajnos magyar részvétel nélkül, de az élen hatalmas csata volt. A verseny két toronymagas esélyese, az egyaránt holland Marianne Vos és a címvédő, világkupa-győztes Lucinda Brand a többieket messzire lehagyva csatázott az elsőségért. A nem kevés taktikázással tarkított párharc végén sprintbefutóra került sor, ahol az országúti kerékpárból is hatalmas tapasztalattal rendelkező Vos lehajrázta honfitársát, és bezsebelhette a nyolcadik világbajnoki címét.

Az előző két évben egyaránt három-három holland versenyző állt a dobogón, és erre ezúttal is volt esély, azonban az élete versenyét bemutató olasz Silvia Perisco nagy meglepetésre megszerezte a harmadik helyet a korábbi világbajnok holland Ceylin del Carmen Alvarado elől.

A cyclocross világbajnokság szombati versenynapján a férfiak U23-es versenyében a belga Joran Wyseure győzött, a junior korű nőknél pedig a brit Zoe Backstedt nyakába került az aranyérem.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.