Takács Zsombor és Bruchner Regina győzött a kecskeméti cyclocross versenyen

Takács Zsombor és Bruchner Regina győzött a kecskeméti cyclocross versenyen

Az október 23-i nemzeti ünnepen Kecskeméten rajtolt el az idei cyclocross Magyar Kupa. A férfiak és a nők versenyében is a legnagyobb esélyes győzelmével zárult a futam.

A Cyclocross Challange október 12-i rajtja után október 23-án megkezdődött a másik magyarországi terepkerékpár versenysorozat, a Magyar Kupa is. A nemzeti ünnepen a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpont látta vendégül a mezőnyt.

A felnőtt nők futamában hasonlóan alakult a verseny, mint néhány hete Etyeken, Bruchner Regina fölényes, rajt-cél győzelmét láthatták a nézők. A dobogó másik két fokáért pedig most is Farkas Janka és Punk Adrienn csatázott, ezúttal a magyar bajnok számára alakult jobban a verseny, és 17 másodperccel megelőzte riválisát.

Az elit férfiak között is hamar látszott, hogy ki a legesélyesebb az első helyre, Takács Zsombor végül 39 másodperccel hamarabb ért célba, mint a második helyezett Kárpáti Bálint. A dobogó harmadik fokára Sylvester Balázs állhatott fel.


Cyclocross Magyar Kupa, 1. forduló

Férfiak (8 kör):

  1. Takács Zsombor (MBH Bank Cycling Team) 57:42 perc
  2. Kárpáti Bálint (Karcag Cycling) 39 másodperc hátrány
  3. Sylvester Balázs (Cube-Csömör) 2 perc 5 másodperc hátrány

Nők (6 kör):

  1. Bruchner Regina (GreenZone-ZKSE) 49:18 perc
  2. Farkas Janka (Team Cookina ASKÖ ARBÖ Graz) 43:48 perc (5 kör)
  3. Punk Adrienn (Joyride Cycling Team) 44:05 perc (5 kör)

A már meglévő drosztok harmadát még idén felújítaná a Budapesti Közlekedési Központ. A taxiügyintézéssel kapcsolatos feladatok 2024 elején kerültek a BKK-hoz.