Bruchner Regina és Endrédi Máté nyerte a Cyclocross Challenge nyitányát

Bruchner Regina és Endrédi Máté nyerte a Cyclocross Challenge nyitányát

Etyeken vette kezdetét a magyarországi cyclocross szezon. A férfiak és a nők elit versenyében is a GreenZone-ZKSE bringása szerezte meg az első helyet. A Cyclocross Challenge sorozatban még két verseny vár a bringásokra.

Szombaton Magyarországon is elkezdődött a terepkerékpáros versenyszezon. A szakág idei első versenyére, a három futamosra tervezett Cyclocross Challenge nyitó fordulójára Etyeken került sor. A Fejér vármegyei település szeptember közepén egy esős napon látta vendégül az első magyar gravel országos bajnokságot, a cyclocross versenyzőket azonban ezúttal kellemes idő és napsütés fogadta.

A sorozat az U7-es korosztálytól a Master4-ig mindenkinek versenyzési lehetőséget biztosít, sőt, a hobbi versenyzők is külön futamon mérhetik össze az erejüket egymással. A legnagyobb érdeklődés azonban nem meglepő módon az elit versenyzők küzdelmeit övezi.

Az elit nők futama kiélezett versenyt hozott. Bár a 18 éves, és a felnőtteknél először induló Bruchner Regina már az első körben ellépett üldözőitől, és előnyét folyamatosan növelve a győzelme egy pillanatig sem volt veszélyben, mögötte komoly csata alakult ki. A szakág aktuális magyar bajnoka, Farkas Janka elrontotta a verseny elejét, így jócskán lemaradt Punk Adrienn mögött. Ezt követően nagy felzárkózásnak lehettek szemtanúi a nézők, a két bringás sokáig együtt haladt, és többször is változott, hogy melyikük áll előrébb. Az utolsó kör végül Punk Adrienn számára sikerült jobban, így három másodperccel hamarabb gurult át a célvonalon.

Izgalmakban a férfiak elit versenyében sem volt hiány, sőt, itt már az első helyért zajlott a legnagyobb csata. A többieket hamar lerázva már az első körben kialakult a 19 éves Endrédi Máté és a 43 éves, sokszoros magyar bajnok Búr Zsolt párosa. A generációk csatája tíz körön keresztül zajlott, a két bringás végig fej-fej mellett haladt. Végül egyszerre értek célba, az első helyet Endrédi Máté szerezte meg. A dobogó harmadik fokára Sylvester Balázs állhatott fel.

A Cyclocross Challenge versenysorozat november 23-án Újbudán folytatódik, majd december 28-án a Kiskunlacháza melletti György Birtokon zárul.


Cyclocross Challenge, 1. forduló

Férfiak (10 kör):

  1. Endrédi Máté (GreenZone-ZKSE) 51:54 perc
  2. Búr Zsolt (Vialand Racing Team) 1 másodperc hátrány
  3. Sylvester Balázs (Cube-Csömör) 4 perc 10 másodperc hátrány

Nők (7 kör):

  1. Bruchner Regina (GreenZone-ZKSE) 43:02 perc
  2. Punk Adrienn (Joyride Cycling Team) 40:45 perc (6 kör)
  3. Farkas Janka (Team Cookina ASKÖ ARBÖ Graz) 40:48 perc (6 kör)

A BÁV ART legfrissebb műtárgybefektetési indexe alapján az arany ékszerek és a műtárgyak iránti érdeklődés emelkedett az elmúlt időszakban a befektetők körében. A Z-generáció különösen nyitott a műtárgyvásárlásra.

Rohan az idő: szeptember 8-én már a 39. alkalommal rendezték meg a Budapest Félmaratont. A klasszikus, vagyis 21 kilométeres táv, a váltók és a rövidebb távok együttesen több mint tízezer embernek jelentettek aktív kikapcsolódást a nyárias időjárású vasárnapon.

Hazánkban elsőként a BKV tesztelheti a Mercedes-Benz új, elektromos-hidrogén hajtással rendelkező buszát. A járművel az utasok is kipróbálhatják, október 8. és 16. között a 8E buszjárat vonalán találkozhatnak vele a fővárosiak, és ingyenesen utazhatnak vele.

Hétvégén kezdetét veszi a magyarországi terepkerékpáros szezon. Az első versenyre október 12-én Etyeken kerül sor, a három fordulós Cyclocross Challenge első állomásaként.