A Visma csapatához igazol Pauline Ferrand-Prévot

A Visma csapatához igazol Pauline Ferrand-Prévot

A hegyikerékpár újdonsült olimpiai bajnoka a jövő évtől újra az országúti kerékpárra fókuszál. A Visma-Lease a Bike csapatában teker Valter Attilla is. Pauline Ferrand-Prévot már négy különböző szakágban szerzett világbajnoki címet.

A párizsi olimpia országúti mezőnyversenyben negyedik Valter Attilát foglalkoztató Visma-Lease a Bike-ban folytatja pályafutását a női hegyikerékpár friss olimpiai bajnoka, a francia Pauline Ferrand-Prévot. Az már korábban biztos volt, hogy az Ineos Grenadierstől két idény után távozik a 32 éves kerékpáros legenda, a holland csapat pedig szerdán hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő három szezonban az ő színeikben teker majd.

Ferrand-Prévot július 28-án hazai közönség előtt gyűjtötte be a pályafutásából hiányzó ötkarikás elsőséget hegyikerékpárban a párizsi játékokon. Ebben a szakágban ő az aktuális világbajnok is, korábban volt vb-aranyérmes terepkerékpárban (cyclocross), a murvás utakon rendezett gravelben, illetve 2014-ben országúton is. Az már korábban bejelentette, hogy a párizsi olimpia után lezárja a montis pályafutását, és a jövő évtől újra az országúti kerékpározásra koncentrál majd. Hosszabb távon az a célja, hogy megnyerje a női Tour de France-t.

Az országút nem lesz ismeretlen a sokoldalú francia bringás számára, a már említett világbajnoki cím mellett az országúti mezőnyversenyben kétszer, az egyéni időfutamban háromszor volt hazája bajnoka, nyert már szakaszt a női Giro d'Italián, és első lett az egyik legrangosabb egynapos versenyen, a La Fléche Wallonne-on.

A csapatválasztásban szerepet játszhatott, hogy Ferrand-Prévot párja, a 2022-ben Párizs-Roubaix-győztes holland Dylan van Baarle ugyancsak a Vismában teker.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team Visma | Lease a Bike Women (@teamvisma_leaseabike_women)

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.