Buzsáki Virág Szerbiában nyert versenyt

Buzsáki Virág Szerbiában nyert versenyt

Magyar győzelemmel zárult a szerbiai Epix Skoda Pozarevac hegyikerékpár verseny, az elit nők futamában Buzsáki Virág ért célba elsőként. A junior fiúk között Takács Zsombor diadalmaskodott.

A múlt heti, a Svájci Kupában elért kilencedik hely után újabb remek eredménnyel folytatta a szezont Buzsáki Virág. A svájci JB Brunex Superior Factory Racing bringása vasárnap Szerbiában, Pozarevac városában állt rajthoz a C1-es besorolású Serbia Epic Skoda XCO versenyen. Az elit nők futamának egyetlen magyar indulója aránylag simán, több mint 2,5 perces előnnyel győzött a kazah Alina Sarkulova előtt.

A junior fiúk versenyében két magyar bringás is érdekelt volt. A cyclocrossban korosztályos Eb-ezüstérmes Takács Zsombor fölényes, több mint 5 perces előnnyel nyerte meg futamát, Gudella Ádám pedig a tizenegyedik helyen fejezte be a napot.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.