Kilencedik lett a rangos svájci montiversenyen Buzsáki Virág

Az országúti kerékpárosok versenyszezonja már javában zajlik, és március második felében a hegyi kerékpárosok is megkezdik a idei szezont. A Svájci Kupában több magyar bringás is megmérette magát, Buzsáki Virág pedig erős mezőnyben végzett a legjobb tízben.

Az országúti kerékpárosok versenyszezonja már javában zajlik, és március második felében a hegyi kerékpárosok számára is elindul az idei szezon. Több magyar bringás is külföldi versenyeken kezdte meg a szereplését. A svájci JB Brunex Superior Factory Racing csapatában tekerő Buzsáki Virág március 17-én a mountain bike Svájci Kupa gränicheni futamán indította a szezonját, és a hazai színekben versenyző Alessandra Keller győzelmével zárult futamot a 20. helyen zárta.

Egy héttel később a Svájci Kupa Rivera városában rendezett versenyén még erősebb mezőny állt rajthoz, többek között a világ élvonalába tartozó montisok is. A nők elit versenyét a korábban országúton, montiban, cyclocrossban és gravelben is világbajnok francia Pauline Ferrand Prevot nyerte meg két svájci, Jolanda Neff és Alessandra Keller előtt. Buzsáki Virág az előkelő kilencedik helyen ért célba.

A hétvége során több magyar bringás is megmérette magát. A junior lányok versenyében Bruchner Regina a 12. helyen várt. A junior fiúk között Vas Barnabás 16., Takács Zsombor 17. lett.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.