A Parkerdő Crosson is Farkas Janka győzött

Első alkalommal rendeztek cyclocross versenyt Kiskunfélegyházán. A helyi parkerdőben megtartott viadalon az újdonsült magyar bajnok is a mezőnyben volt.

Hagyományteremtő jelleggel szerveztek terepkerékpáros versenyt Kiskunfélegyházán. A helyi parkerdőben január 20-én megtartott versenyre a Bringabarátok Sportegyesület és a Bringabarát kerékpárbolt közös rendezésében került sor – számolt be róla a BAON. A vármegyei hírportál beszámolója szerint az előző nap leesett hó miatt nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek.

A szervezők tájékoztatása szerint a Parkerdő Crosson bárki elindulhatott, több korcsoportban és hobbi kategóriákban is versenyzési lehetőséget biztosítottak a bringásoknak. A semi-pro futamokon profi és félprofi versenyzők is rajthoz állhattak. A női versenyben elindult a cyclocross újdonsült magyar bajnoka, Farkas Janka is. A 18 éves kecskeméti kerékpáros az ob-hez hasonlóan ezúttal sem talált legyőzőre, így egy hét leforgása alatt másodszor állhatott a dobogó tetején. A férfiak versenyében Szabó Endre révén szintén kecskeméti győzelem született.

 

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

A fővárosban a Fiat 500-as, Budapesten kívül pedig a Peugeot 3008-as és 308-as modellek voltak a legnépszerűbben a Wigo autómegosztó szolgáltatás felhasználói körében 2023-ban.