A Parkerdő Crosson is Farkas Janka győzött

Első alkalommal rendeztek cyclocross versenyt Kiskunfélegyházán. A helyi parkerdőben megtartott viadalon az újdonsült magyar bajnok is a mezőnyben volt.

Hagyományteremtő jelleggel szerveztek terepkerékpáros versenyt Kiskunfélegyházán. A helyi parkerdőben január 20-én megtartott versenyre a Bringabarátok Sportegyesület és a Bringabarát kerékpárbolt közös rendezésében került sor – számolt be róla a BAON. A vármegyei hírportál beszámolója szerint az előző nap leesett hó miatt nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek.

A szervezők tájékoztatása szerint a Parkerdő Crosson bárki elindulhatott, több korcsoportban és hobbi kategóriákban is versenyzési lehetőséget biztosítottak a bringásoknak. A semi-pro futamokon profi és félprofi versenyzők is rajthoz állhattak. A női versenyben elindult a cyclocross újdonsült magyar bajnoka, Farkas Janka is. A 18 éves kecskeméti kerékpáros az ob-hez hasonlóan ezúttal sem talált legyőzőre, így egy hét leforgása alatt másodszor állhatott a dobogó tetején. A férfiak versenyében Szabó Endre révén szintén kecskeméti győzelem született.

 

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.