Kedvezményekkel látogatható a születésnapon a BKV múzeuma

Kedvezményekkel látogatható a születésnapon a BKV múzeuma

Budapest 150 éves születésnapján 150 forintos tömegközlekedési napijeggyel kedveskedik az utasoknak a fővárosi közlekedési cég.

Budapest 150. születésnapján, 2023. november 17-én 150 forintos belépővel látogatható a BKV Deák téri múzeuma. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján újra jár majd a bulivillamos is. A BKV Zrt. így köszönti a szülinapos fővárost – ismertette közleményében a közlekedési vállalat.

A BKV Földalatti Vasúti Múzeumának állandó és időszakos kiállítása is megtekinthető a 150 forintos jeggyel. Az időszakos tárlat – a Budapest 150 programsorozat részeként – az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát. Az elmúlt másfél évszázadot fotók és tárgyi emlékek – ikonikus járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegytípusok és jegylyukasztók – elevenítik fel a látogatóknak. A kiállítás a Deák téri múzeum egyik legnépszerűbb tárlata lett, és az év végéig látogatható.

A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, egy igazán autentikus környezetben, egy régi alagútszakaszban alakították ki. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét. A belépőjegyeket november 17-én, pénteken 10:00 és 16:45 között lehet megvásárolni a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul a bulivillamos is. A város egyik legkülönlegesebb, mozgó bulihelyszíne – amelyet egy GANZ ipari csuklóson rendeznek be – november 16-án, 17-én és 18-án 17 és 23 óra között járja a várost Kelenföld és a Deák Ferenc tér között. Le- és felszállni csak a végállomásokon, a Kelenföld vasútállomás és a Deák tér megállókban lehet. Egyszerre nyolcvanan bulizhatnak a születésnapi különjáraton, akik – előzetes regisztrációval - érkezési sorrendben szállhatnak fel a bulivillamosra. Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.