Megújult a kelenföldi utastájékoztatás

Megújult a kelenföldi utastájékoztatás

A BKK egy fontos, és sokak által használ közlekedési csomópont utastájékoztató rendszerét modernizálta november elején.

Péntek óta immár könnyebben és gyorsabban tájékozódhatnak azok, akik a XI. kerület egyik legfontosabb megállóját érintik utazásuk során. A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal Kelenföld vasútállomásnál található metróállomás környezetében cserélte korszerűbbre az utastájékoztató táblákat. Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít az utasoknak, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

A Kelenföld vasútállomás metrómegálló esetében az Etele téri, az Őrmezői, valamint a Sasadi úti megállóhelyek utastájékoztató tábláit cserélték korszerűbbre. Ezzel párhuzamosan az aluljárókban is új utastájékoztatási elemeket helyeznek ki hamarosan, amelyeken már a megújult helyszínrajzokon feltüntetett kódok igazítják útba az ügyfeleket.

A közlekedési vállalathoz korábban az ügyfelektől számos észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben érthető iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, így az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb lett. A társaság nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem – ahol az indokolt – új megoldásokat alkalmaz.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik végállomási megállóban lehet felszállni.

A fővárosi közlekedési cég az elmúlt évben az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, a Batthyány téren, a Boráros téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton, a Hűvösvölgyben, az Újbuda-központnál, a Keleti Pályaudvarnál, a Puskás Ferenc Stadion és a Hősök tere környékén található állomások utastájékoztatási rendszerét újította meg. A BKK már idén is több végállomást bevont a projektbe, a Blaha Lujza téren, a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtéren, Gazdagréten, a Mexikói úton és Budatétény környékén, illetve az Astoriánál és Rákoskeresztúr városközpontban modernizálta az utastájékoztatást szolgáló felületeket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.