Megújult a kelenföldi utastájékoztatás

Megújult a kelenföldi utastájékoztatás

A BKK egy fontos, és sokak által használ közlekedési csomópont utastájékoztató rendszerét modernizálta november elején.

Péntek óta immár könnyebben és gyorsabban tájékozódhatnak azok, akik a XI. kerület egyik legfontosabb megállóját érintik utazásuk során. A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal Kelenföld vasútállomásnál található metróállomás környezetében cserélte korszerűbbre az utastájékoztató táblákat. Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít az utasoknak, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

A Kelenföld vasútállomás metrómegálló esetében az Etele téri, az Őrmezői, valamint a Sasadi úti megállóhelyek utastájékoztató tábláit cserélték korszerűbbre. Ezzel párhuzamosan az aluljárókban is új utastájékoztatási elemeket helyeznek ki hamarosan, amelyeken már a megújult helyszínrajzokon feltüntetett kódok igazítják útba az ügyfeleket.

A közlekedési vállalathoz korábban az ügyfelektől számos észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben érthető iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, így az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb lett. A társaság nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem – ahol az indokolt – új megoldásokat alkalmaz.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik végállomási megállóban lehet felszállni.

A fővárosi közlekedési cég az elmúlt évben az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, a Batthyány téren, a Boráros téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton, a Hűvösvölgyben, az Újbuda-központnál, a Keleti Pályaudvarnál, a Puskás Ferenc Stadion és a Hősök tere környékén található állomások utastájékoztatási rendszerét újította meg. A BKK már idén is több végállomást bevont a projektbe, a Blaha Lujza téren, a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtéren, Gazdagréten, a Mexikói úton és Budatétény környékén, illetve az Astoriánál és Rákoskeresztúr városközpontban modernizálta az utastájékoztatást szolgáló felületeket.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.