Tesztelőket keres a BKK, meg is jutalmazza őket

Tesztelőket keres a BKK, meg is jutalmazza őket

Fontos kutatásnak lehetnek részesei azok az utasok, akik letöltik és használják a FAIRTIQ alkalmazást a BKK felkérésére. A felmérés az utazási szokásokat vizsgálja, a kapott eredmények pedig hatással lesznek a közlekedési cég fejlesztéseire.

A Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan fejleszti szolgáltatásait az ügyfelek visszajelzései, a kutatásokból körvonalazódó használati szokások és igények, illetve a fenntarthatósági szempontok és nemzetközi jó gyakorlatok alapján – írta közleményében a vállalat. A BKK most önkéntes tesztelők jelentkezését várja, akik hatással lehetnek a budapesti közösségi közlekedés jövőjére, mivel ők azok, akiknek utazási szokásait a FAIRTIQ applikáció segítségével egy hónapon át vizsgálja a közlekedési cég.

A FAIRTIQ alkalmazását számos európai nagyváros és régió használja, különösen Svájcban, Németországban, Franciaországban és Ausztriában népszerű az applikáció.

A közlekedési cég a BudapestGO hírlevelén keresztül toborozza a tesztelőket, akiknek csupán le kell tölteniük a FAIRTIQ demó alkalmazását, az FTQ Lab applikációt, és azon keresztül jelezni a közösségi közlekedéssel megvalósuló utazásokat. A BKK a tesztidőszakban az FTQ Lab app segítségével nyer hasznos információkat a felmérésben résztvevők utazási szokásairól: mennyi időt töltenek utazással, milyen útvonalakon utaznak, hol és hányszor szállnak át. A teszt kizárólag a közösségi közlekedési szokások megismerését szolgálja, a felhasznált adatokat a BKK a GDPR szabályoknak megfelelően kezeli.

A tesztelők a részvételért cserébe 5000 forint értékű BKK ajándékutalványt kapnak.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.