Már a városhatáron túlra is vehetünk jegyeket a BudapestGO-ban

Már a városhatáron túlra is vehetünk jegyeket a BudapestGO-ban

A BKK az agglomerációból Budapestre ingázók utazását is könnyebbé teszi, már a BudapestGO-ban is megvásárolhatók a környéki jegyek és bérletek.

Csaknem 170 ezer, Budapest környékén élő utas jegyvásárlása vált egyszerűbbé a BKK új fejlesztésének köszönhetően, hiszen októbertől immár a környéki jegyek és bérletek is megvásárolhatók a BudapestGO applikáción keresztül. Az alkalmazás jegyválasztékának bővítésével az ügyfelek online is megvásárolhatják a kívánt jegyeket vagy bérleteket – derült ki a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.

A fővárosi közlekedési vállalat az agglomerációból közlekedők mindennapjait is szeretné megkönnyíteni, emiatt az elmúlt időszakban több olyan fejlesztést is végrehajtott, amely az ő utazásikat is segíti. A BudapestGO-ban immár a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is valós időben megjelennek; a különböző szolgáltatók járataival közösen tervezhető az utazás az alkalmazás segítségével Budapesten és az agglomerációban.

A BudapestGO applikációban Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Szigetszentmiklós, Solymár és Törökbálint településekre érvényes környéki jegyeket és bérleteket lehet megvásárolni.

A környéki helyi bérlet kizárólag azon a településen bel��l érvényes a települést érintő környéki buszjáratokra, amelyre az ügyfél megveszi, míg a környéki 5 kilométeres és 10 kilométeres bérlettípusok az adott környéki településen lévő külső végállomás és a Budapest határán belüli első megálló között érvényes környéki autóbuszjáratokra, és bizonyos esetekben regionális autóbuszjáratokra is. Erről bővebben a BKK oldalán lehet olvasni. A digitális környéki bérleteket csak ellenőrzés esetén kell felmutatni (például első ajtós felszálláskor kódbeolvasással, vagy az NFC-matricával kell érvényesíteni).

A BKK vonaljegy továbbra is bármely környéki járaton használható egyszeri utazásra, amely a teljes vonalon (az adott agglomerációs település és budapesti szakaszon is) érvényes. A környéki helyközi vonaljegy kizárólag a környéki településen lévő külső végállomás és a Budapest határán belüli első megálló között érvényes. A BudapestGO-ban vásárolt környéki helyközi vonaljegyet minden esetben felszálláskor – kívül, a járművek ajtajánál – kérjük érvényesíteni, abban az esetben is, ha Budapesten belül száll fel az utas.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.