Újabb BKK-járatokon jelentek meg a valós idejű átszállási lehetőségek

Újabb BKK-járatokon jelentek meg a valós idejű átszállási lehetőségek

Tovább folytatja az utastájékoztatás fejlesztését a BKK. Többek között a Tatra villamosokon és a fogaskerekűn is elérhetővé vált a kedvelt funkció.

Az elmúlt időszak pozitív tapasztalatainak hatására a Budapesti Közlekedési Központ bővíti azoknak a járműveknek a körét, amelyek belső kijelzőin megjelennek a valós idejű átszállási lehetőségek. Szeptember második felétől immár a Tatra típusú villamosokon, a trolibuszokon és a 60-as jelzésű fogaskerekű vasúton utazók is azonnal láthatják, hogy melyik megállónál milyen járatra szállhatnak át.

A fejlesztés következtében a kijelzőkön a ténylegesen fél órán belül induló BKK-járatok, elővárosi vonatok, illetve HÉV-járatok jelennek meg a megállókban és a csomópontokban. A közlekedési vállalat hosszas előkészítő munka után idén tavasszal érte el, hogy a közösségi közlekedési járművek belső kijelzőin újra megjelenjenek az átszállási lehetőségek, melyek már valós idejű információt mutatnak.

Májusban először az 1-es, a 4-es és a 6-os vonalon közlekedő Combino típusú villamosokon találkozhattak a BKK ügyfelei valós idejű információkkal. Majd a többi fővárosi villamosvonalon is megjelent a szolgáltatás: az utasok júniustól a dél-pesti, illetve a 2-es, a 23-as, a 47-es és a 49-es villamoson is láthatják az átszállási lehetőségeket. A fejlesztés következő szakaszában a BKK szakemberei azon dolgoznak, hogy valamennyi autóbuszon elérhető legyen a könnyebb tájékozódást szolgáló fejlesztés.

A BKK minden évben reprezentatív kutatáson méri fel a fővárosban és környékén élők igényeit és véleményét a főváros közlekedésével kapcsolatban. Az eddigi visszajelzések alapján a Budapesten közlekedők az utastájékoztatással a legelégedettebbek. A vállalat szerint ügyfeleinek pozitív értékelésében a mostanihoz hasonló fejlesztések mellett nagy szerepe van a színvonalas helyszíni tájékoztatásnak és a folyamatos digitalizációnak is.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.