Újabb elismerésben részesültek az atlétikai vb önkéntesei

Újabb elismerésben részesültek az atlétikai vb önkéntesei

A világverseny kilenc napja alatt 2500 önkéntes a szabadságát is feláldozva dolgozott a budapesti atlétikai világbajnokság sikeréért.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint erőn felül teljesítettek az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság önkéntesei, ezért munkájuk elismerése jeléül ajándékcsomagot nyújtott át nekik kedden délután a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF). Az államtitkár, aki egyben a vb kormánybiztosa is volt, kiemelte, hogy az önkénteseknek kulcsszerepük van egy olyan, több mint százezer főt megmozgató esemény lebonyolításában, mint amilyen az atlétikai világbajnokság.

Ők azok, akikkel a külföldi sportolók, sportvezetők, sportdiplomaták megérkezésük után először találkoztak, velük kerültek naponta kapcsolatba a szállodákban és a versenyek helyszínén, majd távozásukkor a vendégek nekik mondtak búcsút a reptéren. Éppen ezért meghatározó szerepük volt abban, hogy a külföldiek milyen szájízzel hagyták el Magyarországot – foglalta össze az államtitkár.

Schmidt Ádám a legmagasabb elismerés hangján szólt annak a több mint 2500 önkéntesnek a munkájáról, aki szabadságát is feláldozva dolgozott a vb sikeréért, és tette mindezt azért, hogy közelebbről láthassa a világ legjobb atlétáit. Mivel a budapesti atlétikai vb rendezéséről elismerő véleményeket hallott külföldről, az államtitkár úgy érezte, személyesen is illik megköszönnie az önkéntesek munkáját, akiket a TF hallgatói és dolgozói koordináltak, élükön Perényi Szilviával, az önkéntes program igazgatójával.

A keddi eseményen Schmidt Ádám a vb-negyedik Krizsán Xénia hétpróbázó társaságában egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át az önkénteseknek, amely egy, az atlétikai vb logójával ellátott kitűzőt, egy vezeték nélküli fülhallgatót, egy elismerő oklevelet és a világbajnokság emlékjegyét tartalmazta.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.