Nemzetközi Fair Play-díjat kaphatnak az atlétikai vb önkéntesei

Nemzetközi Fair Play-díjat kaphatnak az atlétikai vb önkéntesei

A világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke már benyújtotta a jelölést, amit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke is támogat.

Sebastian Coe-val egyetértésben, a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság szervezőbizottsága társelnökeként Nemzetközi Fair Play-díjra jelöltem a vb önkénteseit – írta hétfőn Facebook-oldalán Fürjes Balázs. A társelnök bejegyzésében kiemelte, hogy a világbajnokság 2500 önkéntese Magyarország legszebb arcát mutatta vendégeinknek és a magyar közönségnek.

Szívvel-lélekkel dolgoztak és hihetetlenül profik voltak. Bárki bármit kérdezett vagy kért, két kifejezés biztosan hiányzott a szótárukból: egyszer sem ejtették ki, hogy lehetetlen vagy hogy nem tudom – hangsúlyozta Fürjes, hozzáfűzve, hogy az önkéntesek mindig frissek, segítőkészek, barátságosak voltak, minden helyzetben a megoldást keresték és mindig meg is találták. A társelnök szerint kilenc napon át ők voltak Magyarország vezető diplomatái, 2500 magyar nagykövet, akik kiválóan képviselték az országot.

Hála és köszönet nekik! Már egyeztettem Kamuti Jenővel, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökével, ő jó esélyt lát arra, hogy jelölésem célba érjen és a budapesti vb önkéntesei Nemzetközi Fair Play-díjban részesüljenek – zárta sorait az atlétika vb szervezőbizottságának társelnöke.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.