Nemzetközi Fair Play-díjat kaphatnak az atlétikai vb önkéntesei

Nemzetközi Fair Play-díjat kaphatnak az atlétikai vb önkéntesei

A világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke már benyújtotta a jelölést, amit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke is támogat.

Sebastian Coe-val egyetértésben, a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság szervezőbizottsága társelnökeként Nemzetközi Fair Play-díjra jelöltem a vb önkénteseit – írta hétfőn Facebook-oldalán Fürjes Balázs. A társelnök bejegyzésében kiemelte, hogy a világbajnokság 2500 önkéntese Magyarország legszebb arcát mutatta vendégeinknek és a magyar közönségnek.

Szívvel-lélekkel dolgoztak és hihetetlenül profik voltak. Bárki bármit kérdezett vagy kért, két kifejezés biztosan hiányzott a szótárukból: egyszer sem ejtették ki, hogy lehetetlen vagy hogy nem tudom – hangsúlyozta Fürjes, hozzáfűzve, hogy az önkéntesek mindig frissek, segítőkészek, barátságosak voltak, minden helyzetben a megoldást keresték és mindig meg is találták. A társelnök szerint kilenc napon át ők voltak Magyarország vezető diplomatái, 2500 magyar nagykövet, akik kiválóan képviselték az országot.

Hála és köszönet nekik! Már egyeztettem Kamuti Jenővel, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökével, ő jó esélyt lát arra, hogy jelölésem célba érjen és a budapesti vb önkéntesei Nemzetközi Fair Play-díjban részesüljenek – zárta sorait az atlétika vb szervezőbizottságának társelnöke.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...