Mindkét magyar hétpróbázó a legjobb tízben az atlétikai vb-n

Mindkét magyar hétpróbázó a legjobb tízben az atlétikai vb-n

Remek szerepléssel zárták a magyar hétpróbázók a hazai rendezésű atlétikai világbajnokságot. Krizsán Xénia a negyedik, Nemes Rita a tizedik helyen végzett.

Egészen nagyszerű 800-as futással Krizsán Xénia három helyet lépett előre a női hétpróbázók között és a negyedik helyen végzett, míg Nemes Rita a tizedik helyen fejezte be a kétnapos viadalt a budapesti atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján.

Az MTK magyar csúcstartó atlétája idén még egyetlen hétpróbát sem teljesített, ennek ellenére a világbajnokságon szinte valamennyi számban remekelt. A 800 méteren erejét remekül beosztotta és 2:08.93 perccel ért célba, amiért 980 pont járt. Így végül 6479 pontos teljesítménnyel fejezte be a viadalt, ami csak egyetlen ponttal van az olimpiai kvalifikációs szint alatt. Összetettben 22 ponttal maradt le a dobogóról.

Klubtársa, a karrierje első felnőtt világbajnokságán szereplő Nemes Rita szintén remek szereplést tudhat maga mögött, 800-on futamát 2:10.65 perccel megnyerte, amivel 955 pontot gyűjtött és egyéni csúcsot jelentő 6232 ponttal végzett a tizedik pozícióban.

A hétpróbát az 2019-es dohai győztes, a brit Katarina Johnson-Thompson nyerte meg 6740 ponttal, 20 ponttal megelőzve az amerikai Anna Hallt. A bronzérem a holland Anouk Vetteré (6501) lett.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.