A hatodik helyet szerezte meg Baselben Buzsáki Virág

A hatodik helyet szerezte meg Baselben Buzsáki Virág

Remek eredménnyel hangolódott a világkupa-versenyekre a magyar montis, aki egy kiemelt kategóriás versenyen végzett előkelő helyen.

A magyar szempontból szép eredményeket hozó összkerékpáros világbajnokság után szinte minden szakágban folytatódnak a versenyek. Ez alól nem kivétel a hegyikerékpár sem, ahol augusztus utolsó hétvégéjén elkezdődnek az őszi világkupa-fordulók. Az andorrai versenyhétvége előtt a svájci csapatban tekerő Buzsáki Virág Baselben indult a svájci kupasorozatba tartozó Bikefestival Basel kiemelt kategóriájú (HC) versenyen.

A nők elit futamában igen neves mezőny gyűlt össze, főleg a hazai versenyzőknek köszönhetően. A svájciak ráadásul kisajátították maguknak a dobogót, a világranglistán harmadik helyen álló Alessandra Keller győzött Tokió olimpiai bajnoka, Jolanda Neff, valamint az ötkarikás játékokon bronzérmet szerző Linda Indergrand előtt. Buzsáki Virág hatodikként haladt át a célvonalon, a győztestől 2 perc 6 másodperces hátrányban.

Csapatának keddi közleménye szerint a magyar versenyző a jó sikerült verseny után erős csapatszellemről és komoly lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot. Amikor másik versenyzőjük, a 10. helyen végző svájci Ramona Forchini a célba érkezést követően rosszul lett, és összeesett, Buzsáki Virág segített neki. A 29 éves, korábbi U23-as monti világbajnok azóta már jobban van.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.