Hajójáratokkal is lehet utazni az atlétikai vb helyszínére

Hajójáratokkal is lehet utazni az atlétikai vb helyszínére

Napokon belül elrajtol Budapesten a 2023-as atlétikai világbajnokság. A szervezők bejelentése szerint a Nemzeti Atlétikai Központ nemcsak tömegközlekedéssel, hanem hajóval is könnyen elérhető lesz a vb alatt.

Látványos, kényelmes és élménydús formában, a Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők a jövő szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére. Németh Balázs, az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ennek kapcsán kiemelte, hogy a MAHART a szervezőbizottsággal együttműködve a vb összes versenynapján üzemeltet majd hajójáratokat a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A menetidő mindössze 15 perc.

A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy azért is fontos a hajóközlekedés, mert a világbajnokság helyszíne közelében rendkívül korlátozottak lesznek a parkolási lehetőségek.

Ez egy zöld világbajnokság lesz, ezért nem szerettük volna a parkolók építése miatt lebetonozni a Duna-partot – nyilatkozta Németh Balázs, aki inkább a közösségi közlekedést ajánlja a nézőknek. Mint elhangzott, a versenynapokon a versenyek időszakához igazodva közlekednek majd a járatok. Az egyetlen kivétel augusztus 20-án este lesz, mert akkor a tűzijáték miatt biztonsági okokból nem járnak a hajók.

A megnyitó napján már reggel 8-kor indul az első járat a délelőtti versenyekre. A 18 órakor kezdődő megnyitóra és az esti programokra készülők 16.30-tól szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren. A járatok általában 30-40 percenként követik majd egymást, de ha nagyobb lesz az igény, sűrítik a menetrendet.

A hajójegy ára 1500 forint, amivel egy adott napon korlátlan számban lehet utazni a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között.

A hajójáratokról bővebb információt a https://hajo.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon lehet találni. A szervezők felhívták a figyelmet, hogy érdemes tömegközlekedéssel Budapestre utazni, ehhez a MÁV-Volán-csoport kedvezményes, oda-vissza összesen 2023 forintba kerülő jegyeket kínál az atlétikai világbajnokság idejére.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

Tovább bővült a Budapesti Értéktőzsde indexkínálata. A BUX és a BUMIX mellett a középvállalati XTEND, és a közép-európai blue chipeket tartalmazó CETOP részvénykosárral is kereskedhetünk.

A Budapesti értéktőzsde részvényindexe emelkedett a héten. A vezető részvények többsége szintén pluszban zárta a kereskedést.