Már a hatmillió utazáson is túl van a Mol Bubi

Már a hatmillió utazáson is túl van a Mol Bubi

A budapesti közbringa-szolgáltatást egy év leforgása alatt több mint 3 millió alkalommal vették igénybe.

Több mint 2 év után is töretlen a népszerűsége a fővárosi közbringa-szolgáltatásnak. A Mol Bubi 2023. július végére elérte a 6 milliós utazásszámot – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A 2021 tavaszán megújult közbringarendszer rövid idő alatt döntött rekordokat. Megújítása után alig több mint egy év alatt 3 milliószor utaztak a biciklikkel, azóta megduplázódott az utazások száma. A BKK tavaly augusztusban köszöntötte a hárommilliomodik utazást kezdeményező ügyfelét.

A közlekedési vállalat a növekvő igények kiszolgálása érdekében folyamatosan bővíti a Mol Bubi szolgáltatásait. Az elmúlt egy évben csaknem 800 kerékpárral bővült a rendszer, többek között Terézvárosban, Óbudán, Zuglóban és a Városligetben is létrejöttek állomások. A cél az volt, hogy népszerű koncerthelyszínek is elérhetővé váljanak a Bubi-használók számára.

Jelenleg már Budapest 197 pontján lehet felvenni és leadni a Bubikat, ráadásul a július elején történt bővítés után immár 2460 kerékpár áll az ügyfelek rendelkezésére.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.