Jó eredményekkel zárta a hetet a BUX

Vezető részvényeinek emelkedése is közrejátszott abban, hogy számottevő emelkedést ért el a BÉT részvényindexe.

Jelentős forgalombővülés mellett erősödött a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 51 854,65 ponton zárta a pénteki kereskedést, 3,93 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban. A részvénypiac heti forgalma 49,09 milliárd forint volt az előző heti 32,04 milliárd után, a vezető részvények mindegyike erősödött.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte: a kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak is köszönhetően jó teljesítményt mutatott a héten a hazai részvénypiac az előző heti visszaesés után. A vezető részvények közül a Mol a szerdai kereskedésben, a Magyar Telekom pedig pénteken tört át egy fontos ellenállást. Az OTP 12 havi célárfolyamát pedig 11 625 forintról 13 365 forintra emelte a Citi, fenntartva eddigi vételi ajánlását.

A vezető részvények közül:

  • A héten az OTP árfolyama 4,15 százalékkal erősödött, pénteken a papír 12 290 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 26,620 milliárd forintot.
  • A Mol árfolyama 3,06 százalékkal emelkedett a héten, pénteken a részvény 3096 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 10,980 milliárd forint volt.
  • A legnagyobb mértékben, 5,42 százalékkal a Richter erősödött, a papír 8750 forinton zárt pénteken 9,612 milliárd forintos heti forgalom mellett.
  • A Magyar Telekom 420,0 forinton zárt pénteken, 1,57 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban, 554,8 millió forintos heti forgalom mellett.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3658,47 ponton zárta a hetet, 61,02 ponttal, 1,70 százalékkal meghaladva múlt pénteki értékét.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.