Megújultak a BKK papíralapú vonaljegyei

Megújultak a BKK papíralapú vonaljegyei

A közelmúltban módosultak a budapesti tömegközlekedése egyes papíralapú vonaljegyei és bérletszelvényei, amelyeket a BKK-automatákban és a személyes értékesítési pontokon lehet megvásárolni.

A jegyérvényesítéssel kapcsolatos üzenet megjelenítése volt a legfontosabb célja a Budapesti Közlekedési Központ legutóbbi újításának. A közelmúltban a vonaljegyen, a gyűjtőjegyen és a helyszínen váltott vonaljegyen a jegykép jobb oldala újult meg. Az ügyfelek magyarul és angolul is tájékoztatást kapnak arról, hogy a jegyet érvényesítsék az utazás megkezdésekor, így még inkább egyértelművé vált a jegyek használata.

A környéki vonaljegyek Budapesten belül nem használhatók – az erről szóló üzenetet szintén a jegyek jobb oldalán tüntették fel a környéki vonaljegyek valamennyi változatán. A teljes árú, az 50 százalékos és a 90 százalékos kedvezményt tartalmazó környéki helyközi vonaljegyek a Budapest környéki települések külső végállomása és a Budapest határán belüli első megálló között használhatók.

A csoportos 24 órás jegy használóinak az öt személyt ábrázoló piktogram mellett kiegészítő szöveges üzenet is megjelenik arról, hogy öt fő együttes utazására szolgál a csoportos napijegy.

A kerékpár- és kutyabérletekre további képek kerültek: előbbinél plusz kerékpár, utóbbinál 9 mancs egyértelműsíti a használatot. A bérletek ellenőrzésekor így jól látható, hogy ezek a bérletek csak a kerékpárok vagy a kutyák szállítására használhatók.

A változásban érintett, de korábban nyomtatott díjtermékek az érvényességi idejükön belül változatlanul felhasználhatók utazásra.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.