Májustól visszatérnek Budapestre a menetrendszerinti hajójáratok

Májustól visszatérnek Budapestre a menetrendszerinti hajójáratok

Idén is elindul a MAHART Budapesti Körjárata. Keddtől péntekig a BKK havibérlet felmutatásával vagy az annál hosszabb érvényességű bérlettel díjmentesen is fel lehet szállni a menetrendszerinti hajókra.

Ismét elindul egy kedvelt menetrendszerinti járat a fővárosban. Május 2-án, kedden újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margit-sziget budai oldalánál elhaladva a Battyhány teret érintve mennek egészen a Nemzeti Színházig, ahol megfordulva visszatérnek a Vigadó térhez.

A hajójárat keddtől vasárnapig, 11:00-tól 19:00-ig kétóránként indul. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre. A hétfői napokon a hajóközlekedés szünetel.

A hajókra keddtől péntekig díjmentesen fel lehet szállni a járatra érvényes BKK havibérlettel, vagy annál hosszabb érvényességű bérletekkel. A papír alapú Budapest-bérlettel, vagy akár a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni.

Ugyanakkor nem csupán jó hírek érkeztek a hajókkal kapcsolatban. Mivel a Budapesti Körjárat nem minősül közszolgáltatásnak, így a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe.

Szombaton és vasárnap, illetve a Budapest-bérlettel nem rendelkező személyeknek a hajókra megváltható felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes.

Kutyát és kerékpárt is lehet szállítani a hajókon, ennek díja 1000 forint. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. A jelenlegi tarifák 2023. június 30-ig érvényesek. További információk a menetrendszerinti hajójáratokról a bkk.hu/hajo oldalon olvashatók.