Rendhagyó, 150 forintos napijeggyel ünnepelhetnek a BKK utasai

Rendhagyó, 150 forintos napijeggyel ünnepelhetnek a BKK utasai

A BKK a BudapestGO alkalmazás egy éves évfordulója, és Budapest születésnapjára alkalmából ez utóbbira utalva február 14-re 150 forintos napijegyet tesz elérhetővé az alkalmazásban.

Egy éve indult el a BudapestGO, a BKK mobilapplikációja, amely igazi digitális útitársként az utazástervezéstől a jegyvásárláson át a valós idejű forgalmi információkig számos szolgáltatást nyújt. Ez idő alatt immár 2,2 millió ügyfél töltötte le az alkalmazást, amellyel december végéig 31 millió útvonalat terveztek, és 570 ezer felhasználó összesen 4,7 millió jegyet és bérletet vásárolt.

A BKK jegyértékesítésében már több mint 20 százalék a digitális jegyekből származó bevétel aránya, amelynek kétharmadát a BudapestGO-ban történt vásárlások jelentik.

A BKK folyamatosan bővíti az alkalmazás kényelmi funkcióit, ennek köszönhető, hogy az app sikere a felhasználóbarát működésben rejlik. Segítségével Budapest mellett a teljes agglomerációban tervezhetők utazások, hiszen az applikáció lehetőséget nyújt a MÁV-START elővárosi vonatjainak, a MÁV-HÉV járműveinek és a Volánbusz agglomerációban közlekedő járatainak valós idejű követésére.

Nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet helyi vagy helyközi jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban. Emellett számos egyedi funkciót kínál a szolgáltatás: egyebek mellett automatikus bérletmegújítást, járműről való tervezést, testre szabható értesítéseket például kedvenc járatainkról.

Hamarosan érkezik az azonnali jegyérvényesítés

2023 márciusában egy újabb mérföldkőhöz érkezik a BudapestGO. A mobiltelefonos fizetés során is használt NFC-technológiának köszönhetően 4 lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás.

Az elmúlt évben folyamatosan kerestük a kényelmi lehetőségeket a jegyérvényesítés területén, hogy ügyfeleink számára a lehető leggyorsabb, legkényelmesebb legyen a járművekre való felszállás a mobiljegy használatával. Márciusban bevezetünk egy olyan technológiát, amelynek segítségével a mobiljeggyel utazók számára tényleg csupán egyetlen mozdulat lesz a jegyérvényesítés vagy a bérletbeolvasás – ismertette Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

Az azonnali jegyérvényesítésre és bérletbeolvasásra március elejétől a metró területén lesz először lehetőség. Tavasszal – az időjárás függvényében – a BKK folyamatosan bővíti azon járművek körét, amelyek rendelkezni fognak a technológiával. Terveik szerint májusra minden járművön lehetőség lesz az azonnali jegyérvényesítésre, bérletbeolvasásra. A szolgáltatás tavasztól egyelőre csak a BudapestGO-ban lesz elérhető.

A főváros születésnapján egész napos utazást ad 150 forintért a BKK

Nem csak az új fejlesztéssel fog ünnepelni a BKK.

2023. február 14-én 150 forintért korlátlan utazásra lesz lehetőség a BudapestGO szüliNAPIjeggyel, amely kitűnő lehetőséget biztosít a közösségi közlekedés és az alkalmazás kipróbálására.

Az 150 forintos ár Budapest 150 éves szülinapjára utal – a BKK fontos együttműködő partner a Főváros másfél éven át tartó rendezvénysorozatában.

A BudapestGO születésNAPIjegy 2023. február 10-től vásárolható meg a BudapestGO-ban, illetve a többi, mobiljegyet árusító applikációban, és február 14-én 00:00-tól 23:59-ig használható fel.

Forrás: BKK

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.