Egy újabb ötödik hellyel zárta a világkupát Vas Kata Blanka

Egy újabb ötödik hellyel zárta a világkupát Vas Kata Blanka

Szezonbeli negyedik 5. helyezésével fejezte be az utolsó vk-versenyt Vas Kata Blanka. A 21 éves magyar versenyző jövő héten a világbajnokságon indul majd.

Az Európa-bajnoki bronzérmes Vas Kata Blanka ötödik hellyel hangolt a jövő hétvégi világbajnokságra a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat vasárnapi záró állomásán, a franciaországi Besanconban.

Az SD Worx magyar bajnok bringása – aki hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik – több mint egy perccel maradt el a győztes holland Puck Pietersétől.

A vk-sorozatot az ugyancsak holland Fem van Empel nyerte Puck Pieterse és Shirin van Anrooij előtt. Az első 10-ben 9 holland versenyző végzett, a 8. helyezett luxemburgi Marie Schreiber tudott közéjük kerülni. A 14 futamból ötöt kihagyó Vas a 13. helyen zárta a sorozatot, legjobb eredményeként négyszer is ötödik helyen végzett.

A férfiak versenyét a holland Matieu Van der Poel nyerte meg. A világkupa összetettjében a belgák sajátították ki a dobogót, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt sorrendben.

A junior fiúk futamában Vas Barnabás 19. lett, Takács Zsombor nem ért célba.

A világbajnokságot jövő hétvégén a hollandiai Hoogerheidében rendezik.

Eredmények, női verseny:

  1. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Deceuninck) 45:21
  2. Annemarie Worst (holland, 777) 37 másodperc hátrány
  3. Inge van der Heijden (holland, 777) 43 másodperc hátrány
  4. Zoe Backstedt (brit, EF) 1:02 perc hátrány
  5. Vas Kata Blanka (SD Worx) 1:09 perc hátrány

Eredmények, férfi verseny:

  1. Mathieu Van der Poel (holland, Alpecin-Deceuninck) 1:01:33
  2. Laurens Sweeck (belga, Crealan-Fristads) 49 másodperc hátrány
  3. Joris Nieuwenhuis (holland, Baloise Trek Lions) 52 másodperc hátrány

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...