Egy újabb ötödik hellyel zárta a világkupát Vas Kata Blanka

Egy újabb ötödik hellyel zárta a világkupát Vas Kata Blanka

Szezonbeli negyedik 5. helyezésével fejezte be az utolsó vk-versenyt Vas Kata Blanka. A 21 éves magyar versenyző jövő héten a világbajnokságon indul majd.

Az Európa-bajnoki bronzérmes Vas Kata Blanka ötödik hellyel hangolt a jövő hétvégi világbajnokságra a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozat vasárnapi záró állomásán, a franciaországi Besanconban.

Az SD Worx magyar bajnok bringása – aki hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik – több mint egy perccel maradt el a győztes holland Puck Pietersétől.

A vk-sorozatot az ugyancsak holland Fem van Empel nyerte Puck Pieterse és Shirin van Anrooij előtt. Az első 10-ben 9 holland versenyző végzett, a 8. helyezett luxemburgi Marie Schreiber tudott közéjük kerülni. A 14 futamból ötöt kihagyó Vas a 13. helyen zárta a sorozatot, legjobb eredményeként négyszer is ötödik helyen végzett.

A férfiak versenyét a holland Matieu Van der Poel nyerte meg. A világkupa összetettjében a belgák sajátították ki a dobogót, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt sorrendben.

A junior fiúk futamában Vas Barnabás 19. lett, Takács Zsombor nem ért célba.

A világbajnokságot jövő hétvégén a hollandiai Hoogerheidében rendezik.

Eredmények, női verseny:

  1. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Deceuninck) 45:21
  2. Annemarie Worst (holland, 777) 37 másodperc hátrány
  3. Inge van der Heijden (holland, 777) 43 másodperc hátrány
  4. Zoe Backstedt (brit, EF) 1:02 perc hátrány
  5. Vas Kata Blanka (SD Worx) 1:09 perc hátrány

Eredmények, férfi verseny:

  1. Mathieu Van der Poel (holland, Alpecin-Deceuninck) 1:01:33
  2. Laurens Sweeck (belga, Crealan-Fristads) 49 másodperc hátrány
  3. Joris Nieuwenhuis (holland, Baloise Trek Lions) 52 másodperc hátrány

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.