Vas Kata Blanka és Dina Márton a cyclocross magyar bajnokai

Vas Kata Blanka és Dina Márton a cyclocross magyar bajnokai

A nők versenyében a papírformának megfelelően címvédés történt, a férfiaknál új győztest avattak a Fonyódon megrendezett terepkerékpár országos bajnokságon.

A legtöbb országban január 15-én vasárnap került sor a cyclocross nemzeti bajnokságok lebonyolítására, így a magyar országos bajnokságot is ezen a napon rendezték. A versenynek Fonyód volt a házigazdája. Az összes korosztály küzdelmeire ezen a napon került sor, így a 8 éves utánpótlás versenyzőktől a 60 évesnél idősebb master 4 kategóriás férfi versenyzőkig mindenki kerékpárra ült a Balaton-parti városban.

A nők elit futamában megmérette magát a legismertebb magyar női kerékpáros, Vas Kata Blanka is. A még mindig csak 22 éves versenyző magabiztos fölénnyel védte meg címét, és immár ötödik felnőtt magyar bajnoki címét szerezte cyclocrossban. A második helyen Schmidel Regina végzett, aki sorozatban harmadszor zárt ezüstérmesként Blanka mögött. A dobogó harmadik fokára Szekeres Viktória állhatott fel.

A férfiak elit versenyében a nagyközönség számára főleg országúti kerékpárból ismert Dina Márton szerezte meg az első helyet, szintén magabiztos fölénnyel győzött, első terepkerékpáros bajnoki trikóját szerezve. A dobogóra Valent Márk és Darányi Bence állhatott fel. Az már a rajt pillanatában biztos volt, hogy elmarad a címvédés, a tavalyi bajnok, és összesen ötszörös győztes Búr Zsolt ugyanis nem indult a versenyen.

Az élmezőny közvetlen utánpótlását jelentő U19-es korcsoportban a lányok versenyét a 16 éves Bruchner Regina nyerte meg, a férfiaknál pedig Takács Zsombor diadalmaskodott.

Mivel a nemzetközi szövetség versenynaptárában ez a hétvége volt fenntartva a nemzeti bajnokságoknak, így sok országban szintén a napokban dőlt le, ki viselheti a bajnoki trikót a következő egy évben. A fontosabb terepkerékpáros nemzetek közül Belgiumban Michael Vanthourenhout és Sanne Cant, Hollandiában Lars Van der Haar és Puck Pieterse, az Egyesült Királyságban Cameron Mason és Zoe Backstedt, Franciaországban Clément Venturini és Hélene Clauzel, Olaszországban Filippo Fontana és Silvia Persico, Luxemburgban Raphael Kockelmann és Marie Schreiber, Csehországban pedig Michael Boros és Kristyna Zemanova szerezte meg a bajnoki címet.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.