Új trolibuszokkal bővül a BKK járműparkja

Új trolibuszokkal bővül a BKK járműparkja

Ismét bővül a fővárosi járműpark, januárban 10 vadonatúj Solaris–Škoda Trollino 18 típusú csuklós trolibusz érkezik Budapestre. Korszerű, alacsony padlós trolibuszokkal gazdagodik a BKK állománya.

Az év elején ismét bővül a Budapesti Közlekedési Központ trolibuszflottája. Ezúttal 10 új, modern Solaris–Škoda Trollino 18 típusú csuklós jármű került a BKK állományába. A járművek a csehországi Plzenből érkeznek Budapestre, az átvételük folyamatosan és ütemezetten zajlik. A korszerű és alacsony padlós új járművekkel a sikeres tesztek után a 75-ös, 76-os, 77-es, 80-as és 82A vonalakon találkozhatnak majd az budapestiek.

Még tavaly, szeptember 22-én érkezett az első új troli Budapestre, amelyet novemberben továbbiak követtek. A 2022-ben érkezett 6 trolibusz mindegyike részt vesz már a fővárosi utasforgalomban. Jelenleg összesen 66 Solaris–Škoda Trollino típusú trolibusz szállítja az utasokat a Budapest utcáin, közülük 36 csuklós Trollino 18-as.

A lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni. Az új járművek műszaki kialakítása megegyezik a már forgalomban lévő, negyedik generációs Trollino 18-asok kialakításával, csak a homlokfaluk változott meg a legutóbbi modellfrissítéskor – a különbségek már a 2021-ben érkezett két csuklós járművön is láthatók.

A fővárosi trolibuszpark annak köszönhetően gazdagodik, hogy a BKK élt az opciós lehívási lehetőségével, és a Solaris–Škoda gyártójával kötött szerződése alapján megrendelte a fennmaradó 48 járművet.

A főváros számára rendkívül kedvező konstrukcióban érkeznek Budapestre a trolibuszok, amelyek szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba. A járművek összesen mintegy 26,7 millió euróba kerülnek, a fedezetet a Fővárosi Önkormányzat biztosítja – ismertette közleményében a BKK.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.