Az utazási igények alapján módosul több budapesti villamos menetrendje

Az utazási igények alapján módosul több budapesti villamos menetrendje

Január 7-től új menetrendet vezet be a BKK a dél-pesti fonódó hálózaton. A változások a 2-es, a 2M, a 2B, a 24-es, az 51-es és a 51A villamosok közlekedését érintik.

Az utasforgalmi adatok elemzése alapján, és infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően új menetrend lét életbe a dél-pesti fonódó hálózaton január 7-én. Szombattól már az új menetrend szerint az 51A villamos Ferencváros vasútállomás – Málenkij Robot Emlékhely helyett a Koppány utcáig közlekedik, ezáltal a bevásárlóközpont könnyebben megközelíthető a Mester utca térségéből. Az 51A villamos egész nap jár majd, az 51-es viszont továbbra is csak csúcsidőben közlekedik. A Mester utca belső szakaszán a villamosok a szokásos időközönként követik egymást, de több 51A jár majd, mint 51-es villamos.

A tavaly indult 2B villamos a BKK adatai alapján népszerű az utasok körében, mivel közvetlen eljutást biztosít a belváros felé tartóknak Pesterzsébet felől. Az új menetrendnek, a járművezetői váltások időszükségletének csökkentésével és a villamosok közlekedését előnyben részesítő lámpaprogram módosításának köszönhetően akár 3-4 perccel csökkenhet a járat menetideje.

Az új menetrendben sűrűbben, a reggeli csúcsidőben is a HÉV-hez hangoltan, 12 percenként jár a 24-es villamos.

Szintén sűríti a reggeli csúcsidőben a 2-es villamos járatait a közlekedési társaság, amely a Közvágóhíd térségében az irodaházak kiszolgálása szempontjából, illetve a HÉV-vel érkező utasoknak is kedvező lesz. A hangolás miatt a 2M villamos reggel 8 percenként közlekedik majd.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.