Továbbra is ingyen utazhatnak az ukrajnai menekültek a BKK járatain

Továbbra is ingyen utazhatnak az ukrajnai menekültek a BKK járatain

A BKK március 31-ig meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget a közösségi közlekedési járatain az Ukrajnából érkező menekültek számára.

Meghosszabbította a Budapesti Közlekedési Központ azon ukrán állampolgárok díjmentes utazási lehetőségét, akiknek a háború miatt kellett elhagyniuk otthonaikat. Az először 2022 március 4-én bevezetett ingyenes szolgáltatását ezúttal jövő év március 31-ig hosszabbította meg a fővárosi közlekedési vállalat.

A szolgáltatás igénybevételének szabályai nem változtak. A menekültek akkor tudnak csak élni a lehetőséggel, ha rendelkeznek valamilyen hivatalos ukrán úti okmánnyal (ukrán útlevél, ukrán személyi igazolvány, ukrán tartózkodási engedély, Ukrajnában tanuló egyéb külföldi diákok esetében ukrán diákigazolvány, illetve olyan egyéb okirat, amelyben egyéb külföldi állampolgár esetében ukrán lakcím is megtalálható).

A díjmentes utazásra jogosító okmányokat továbbra is elfogadják a BKK-járatokon, valamint a HÉV és a környéki kék buszok Budapesten belüli szakaszán. Nem lehet azonban igénybe venni velük a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgia járatokat és a hajókat.

Az elmúlt néhány hétben ellepték a hazai és nemzetközi sajtót a ChatGPT-ről szóló hírek. A csetbot ékes bizonyítéka a mesterséges intelligencia rohamos fejlődésének, ugyanakkor számos más területre is begyűrűzött már az MI.

Továbbra is ütemezetten halad a Lánchíd felújítása: a szakemberek már festik az átkelő járdáira a következő hónapokban visszakerülő korlátokat és műemléki elemeket is.