Már hétköznap is két CAF villamos jár a 14-es vonalon

Már hétköznap is két CAF villamos közlekedik a 14-es vonalon május 9-től, hétfőtől. A visszajelzések alapján a BKK angyalföldi és újpesti ügyfelei is kedvelik az alacsonypadlós, klimatizált, kamerával felszerelt és energiahatékony szerelvényeket.

Május 9-e hétfőtől immár hétköznap is két CAF szerelvény közlekedik a 14-es villamos vonalán, miután a vonal infrastruktúrája lehetővé teszi az alacsonypadlós szerelvények közlekedését.

Az alacsonypadlós járművek indulási időpontjai a megállókban, illetve a bkk.hu weboldalon érhetők el, illetve a BudapestGO alkalmazásban lehet rákeresni.

Budapesten már több mint 100 alacsonypadlós villamos közlekedik, a kényelmes és modern járművekkel az 1-es, a 3-as, a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es, a 19-es, a 42-es és a 69-es villamosok vonalán lehet találkozni.

Az alacsony padlószintnek köszönhetően a babakocsival, illetve nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben szállnak fel a járművekre, a légkondicionált utastérben pedig komfortosabbá vált az utazás kánikulában is. A csendes járművek miatt csökkent a környék zajterhelése is.

Szélesebb járdák, több zöld, nagyobb biztonság – három bécsi kerület átfogó fejlesztési tervet készített a gyaloglás ösztönzésére. Az első projektek már idén elindulnak.