Bővített éjjeli menetrenddel készül szilveszterre a BKK

Bővített éjjeli menetrenddel készül szilveszterre a BKK

Az év utolsó és az újév első napján kibővített menetrend szerint lehet a fővárosban közlekedni. Egész éjszaka járnak a metrók, a HÉV-ek és nagykörúti villamosok, az éjszakai járatok pedig a megszokottnál sűrűbben indulnak.

A december 31-éről január 1-jére virradó szilveszter éjszakán a várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt valamennyi éjszakai autóbuszjárat jóval sűrűbben indul – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK tájékoztatása szerint egész éjjel közlekedik az M2-es és az M4-es metró, az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között (a Nagyvárad téren megállás nélkül áthalad), az M30-as állomáspótló autóbusz, illetve a 4-es és a 6-os villamos. Ezenkívül hosszabbított üzemidővel jár az M1-es földalatti, illetve – a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint – minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok.

Január 1-jén, vasárnap a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési rend szerint indulnak.

Január 2-tól 6-ig – a meghosszabbított téli szünet miatt – az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

A járatok menetrendje elérhető a BKK honlapján, a bkk.hu/menetrendek oldalon.

Áprilisban csaknem kétezerrel csökkent a cégek száma Magyarországon márciushoz képest, és hétezerrel kevesebb vállalat működik, mint év elején. A negatív tendencia már négy hónapja tart.