Buszflottát adományoz Ukrajnának a BKV

Buszflottát adományoz Ukrajnának a BKV

A BKV adományának köszönhetően 15, Budapest útjairól kivont autóbusz ukrajnai városokban folytathatja szolgálatát. A közlekedési társaság nem először segít a háború kezdete óta.

Nyár óta több megkeresés is érkezett a BKV-hoz Ukrajnából azzal a kéréssel, hogy ajánljanak fel autóbuszokat a háború sújtotta országnak. Akkor még nem rendelkezett a közlekedési vállalat működőképes, forgalomból kivonható járműtartalékkal. A közelmúlt autóbuszcseréinek következtében azonban több tovább üzemeltethető busz is felszabadult, amellyel lehetővé vált az adományozás – számolt be róla közleményében a vállalat.

A főváros közlekedési cég Ukrajna Magyarországi Nagykövetségével együttműködve gondoskodik arról, hogy a járművek a megfelelő helyre kerülnek majd. Már zajlik a szükséges szerződések megkötése, amely procedúra után a buszok elindulhatnak új szolgálati helyükre.

A 15 adományozott busz között 5 szóló Volvo és 10 csuklós Ikarus található. A járműveket december 19-én jelképesen Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója adta át Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének.

Balog István, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségének ügyvivője úgy nyilatkozott, hogy reméli, hogy az Ukrajna és Budapest, illetve a BKV között még szorosabbra fűződő együttműködés a békeidőben is termékeny kapcsolat marad.

A BKV egyúttal reményét fejezte ki, hogy járműveik még hosszú ideig jó szolgálatot tesznek a szomszédos országban.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.