További CAF-villamosokat venne a BKK

További CAF-villamosokat venne a BKK

Megállapodott a BKK a CAF-villamosok gyártójával, így a BKK még négy hónapig élhet azzal a lehetőséggel, hogy szinte 2014-es árakon vásárolhasson meg további 31 korszerű, akadálymentes villamost. Október végén a BKK 20 CAF Urbos villamos lehívásáról adott hírt.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, Walter Katalin csütörtökön aláírta a CAF-villamosokat gyártó spanyol vállalattal a szerződéshosszabbítást. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a BKK 2023. március 18-ig lehívhassa a még opcióban szereplő összesen 31 villamost. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú, illetve rövid jármű is.

A BKK bízik abban, hogy amint Magyarország Kormánya aláírja a Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, lehetősége lesz a járműbeszerzés európai uniós forrásokból történő finanszírozására.

A BKK október végén adott hírt arról, hogy újabb 20 vadonatúj rövid CAF-villamos állhat forgalomba Budapesten 2024-től, a Fővárosi Önkormányzat ugyanis szűk gazdasági mozgástere ellenére biztosítja az ehhez szükséges pénzügyi forrásokat. A BKK korábbi, 2014-es szerződésének opciós lehetősége miatt szinte 8 évvel ezelőtti, mindössze az azóta eltelt eurózónás inflációval növelt árakon érkeznek majd ezek az alacsony padlós, akadálymentesített, klímával is felszerelt villamosok Budapestre.

Forgalomba állításukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy még több budapesti villamosvonalon jelenjen meg alacsony padlós szolgáltatás.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.