Elindult a kereskedés a Naturland gyógyszergyár részvényeivel

Elindult a kereskedés a Naturland gyógyszergyár részvényeivel

Kereskedésindító csengetés jelezte a mai napon a Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformja, a BÉT Xtend bővülését – ezúttal a gyógyszergyártásban érdekelt Naturland Holding Nyrt. mutatkozott be a BÉT parkettjén.

Ünnepélyes csengetési ceremónia jelezte a kereskedés kezdetét a Budapesti Értéktőzsde székházában – a csengetés apropóját a Naturland Holding nyilvános piacra lépése szolgáltatta. A rendezvényen többek között Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és Ásványi Tibor, a Naturland alapítója is részt vett.
Jelen kibocsátással a társaság 13 627 455 darab, egyenként 100 Ft névértékű, dematerializált törzsrészvényt vezetett be a BÉT Xtend piacára. A tőzsdére lépés előkészítésében kijelölt tanácsadóként a BDO Magyarország Pénzügyi Tanácsadó Zrt., jogi tanácsadóként az AegisLegal működött közre.

A Naturland Holding Nyrt. fő tevékenysége a vagyonkezelés, amelynek keretein belül elsősorban leányvállalata, az 1998-ben alapított Naturland Magyarország Kft. stratégiai irányítását, illetve az egészségipari szegmensben lajstromozott védjegyeinek hasznosítását végzi. A Naturland Magyarország Kft. a hazai gyógyszeripar meghatározó szereplője, amely teljes körű gyógyszergyártási tevékenységet végez, a kutatás-fejlesztéstől kezdve, a termékengedélyeztetésen és a gyártáson keresztül az önálló nagykereskedelmi tevékenységig. A társaság piacvezető szerepet tölt be a gyógyszertári magisztrális gyógyszerkészítmények szegmensében, és a gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmények piacán is meghatározó szereplő.

A tőzsdei bevezetést megelőzően a Társaság részt vett a BÉT középvállalati szolgáltatáspalettájának részét képező Mentor Programban, amely az anyagi támogatás mellett szakmai segítséget is nyújt a tőzsdére lépés elött álló vállalatok számára.

A Naturland két évtized alatt vált meghatározó hazai gyógyszergyártó középvállalattá. Büszkék vagyunk arra, hogy saját fejlesztésű készítményeinket saját gyógyszergyártó üzemeinkben állíthatjuk elő. A gyógyszergyártás tárgyi és személyi feltételei fenntartásának köszönhetjük, hogy – immár tőzsdeképes szervezettel, vállalati kultúrával és gondolkodásmóddal – 28 év után ismét egy magyar gyógyszergyártó tud a Budapesti Értéktőzsdén megjelenni. A Naturland tőzsdére lépése igazi mérföldkő, mely – a szakmai partneri bizalomépítés meghatározó eszközeként – megkülönböztet minket versenytársainktól, lehetőséget adva a nemzetközi terjeszkedésre is. Köszönjük a Budapesti Értéktőzsdének, hogy egészségipari márkaként a fogyasztók bizalma mellett a tőkepiac bizalmát is elnyerhettük. Hisszük, hogy a tőzsdén keresztül fogyasztóink nem csak a készítményeink vásárlói, hanem egyszer a társaság tulajdonosai is lehetnek – nyilatkozta a tőzsdei parketten történő debütálás kaocsán Ásványi Tibor, a Naturland Holding Nyrt. alapítója, igazgatóságának elnöke.

Mindig örömteli, amikor egy innovatív szektor új képviselője jelenik meg valamely platformunkon, hiszen ilyen módon bővülnek a befektetők lehetőségei – ugyan a gyógyszeripar a Budapesti Értéktőzsde szabályozott piacain jelentős múltra tekint vissza, a középvállalati szegmensünkben a Naturland az első, ilyen tevékenységgel bíró társaság. Nem utolsósorban egy, a saját területén meghatározó vállalatról beszélünk, amely most a nyilvános piacon is bizonyíthatja rátermettségét. A Budapesti Értéktőzsde minden munkavállalója nevében kívánok ehhez sok sikert! – nyilatkozta az ünnepélyes csengetést követően Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója.