Jelentősen bővíti légi flottáját a Wizz Air

Jelentősen bővíti légi flottáját a Wizz Air

A fapados légitársaság célja, hogy 2030-ra 500 repülőgépből állóra növelje flottáját, miközben a szén-dioxid-kibocsátást további 25 százalékkal csökkenti.

A 75 új Airbus A321neo repülőgép – amelyek többsége várhatóan 2028-ban és 2029-ben kerül a légitársaság birtokába – egy újabb lépés annak irányába, hogy a Wizz Air, a korábban bejelentett terveknek megfelelően, az évtized végére megháromszorozza flottájának méretét, és ezzel 500 repülőgépet üzemeltessen. Az új A321neo repülőgépek modern repüléstechnológiai megoldásaiknak köszönhetően jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínálnak, ezzel is tovább erősítik a jövőben a Wizz Air legfenntarthatóbb diszkont légitársaságok közt elért vezető pozícióját. A modell közel 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki.

A Wizz Air jelenleg 165 darab ultramodern és hatékony Airbus repülőgéppel rendelkezik. Ezzel a légitársaság a világ egyik legfiatalabb rövidtávú járatokat üzemeltető flottáját tudhatja magáénak, amely páratlan utazási élményt nyújt az utasok számára, miközben minimalizálja a szén-dioxid-kibocsátást.

A Wizz Air ultraalacsony költségmodellje, valamint a piacvezető Airbus A321neo repülőgépek erős alapot teremtenek a Wizz Air növekedésének az elkövetkező évtizedben, miközben megszilárdítjuk a világ egyik legfenntarthatóbb légitársaságaként elfoglalt pozíciónkat. Továbbra is jó úton haladunk, hogy az évtized végére 500 repülőgépes légitársasággá váljunk, miközben teljesítjük azt a vállalásunkat, hogy 2030-ig további 25 százalékkal csökkentjük az iparágban példamutatóan alacsony szén-dioxid-kibocsátásunkat – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Hirdetés

Csaknem 14 millió forint adomány gyűlt össze a repülőtér által szervezett jubileumi Runway Run futóverseny bevételeiből. Az adomány egy részét a SUHANJ! Alapítványnak, a másik részét a leukémiás betegek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványnak adja a Budapest Airport.

Összetartunk, hogy senki se fázzon – ez is lehetne a mottója Bécs energiatakarékossági tervének, amely a napokban készült el. Az osztrák fővárosban szisztematikus intézkedésekkel csökkentik az energiafelhasználást és gyorsítják fel a megújuló energiahordozókra való átállást.

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig. A fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon október elsejével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon.

Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek, a márka ezek forgalmazását megszünteti. A polcokról lekerülő, nem értékesített mintegy 20000 darab PET palackos italt az áruházlánc jótékonysági célra ajánlja fel.