Minden irányban szabad az út a Blaha Lujza téren

Minden irányban szabad az út a Blaha Lujza téren

A hét közepétől már minden irányban akadálymentesen átjárható a felszínen a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése. Ez annak köszönhető, hogy kialakították a harmadik új gyalogátkelőhelyet a Blaha Lujza téri csomópont Erzsébet híd felőli ágában, a Rákóczi úton.

A BKK a Blaha Lujza tér felújításával egy időben összesen három új gyalogátkelőt létesített a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében. Ezek közül a harmadikat – amelyik a Blaha Lujza téri csomópont Erzsébet híd felőli ágában, a Rákóczi úton vezet át – a héten alakították ki. A másik kettő, a csomópont Erzsébet körúti és Keleti pályaudvar felőli (Rákóczi úti) ágában március végén készült el.

Az új gyalogátkelőhelyek középszigettel épültek, és új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített gyalogos-átkelőhelyet használhatnak az arra közlekedők a három új, valamint a József körúton már korábban is meglévő (a 4-es és a 6-os villamos megállójához vezető) zebrának köszönhetően.

A Blaha Lujza tér megújítása során is kiemelt szerepet kap az akadálymentesítés, amelyet a taktilis burkolat lerakása, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segít.

Hirdetés

Összetartunk, hogy senki se fázzon – ez is lehetne a mottója Bécs energiatakarékossági tervének, amely a napokban készült el. Az osztrák fővárosban szisztematikus intézkedésekkel csökkentik az energiafelhasználást és gyorsítják fel a megújuló energiahordozókra való átállást.

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig. A fővárost és több megyeszékhelyet összekötő vonalon október elsejével indul a fedélzeti vendéglátás is a járatokon.

Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek, a márka ezek forgalmazását megszünteti. A polcokról lekerülő, nem értékesített mintegy 20000 darab PET palackos italt az áruházlánc jótékonysági célra ajánlja fel.

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő kőoroszlánok talapzatai, és régi fényében pompázik majd a „Széchenyi Lánczhíd” felirat is, amely újra felkerül a talapzatokra. A hídpályát a tervek szerint idén decemberben visszaadják a forgalomnak.