Minden irányban szabad az út a Blaha Lujza téren

Minden irányban szabad az út a Blaha Lujza téren

A hét közepétől már minden irányban akadálymentesen átjárható a felszínen a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése. Ez annak köszönhető, hogy kialakították a harmadik új gyalogátkelőhelyet a Blaha Lujza téri csomópont Erzsébet híd felőli ágában, a Rákóczi úton.

A BKK a Blaha Lujza tér felújításával egy időben összesen három új gyalogátkelőt létesített a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében. Ezek közül a harmadikat – amelyik a Blaha Lujza téri csomópont Erzsébet híd felőli ágában, a Rákóczi úton vezet át – a héten alakították ki. A másik kettő, a csomópont Erzsébet körúti és Keleti pályaudvar felőli (Rákóczi úti) ágában március végén készült el.

Az új gyalogátkelőhelyek középszigettel épültek, és új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített gyalogos-átkelőhelyet használhatnak az arra közlekedők a három új, valamint a József körúton már korábban is meglévő (a 4-es és a 6-os villamos megállójához vezető) zebrának köszönhetően.

A Blaha Lujza tér megújítása során is kiemelt szerepet kap az akadálymentesítés, amelyet a taktilis burkolat lerakása, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segít.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.