Megdőlt a korábbi rekord a fővárosi kerékpározásban augusztusban

Megdőlt a korábbi rekord a fővárosi kerékpározásban augusztusban

Nyár végén újabb csúcsok születtek a városi kerékpározás utazásszámaiban Budapesten. Augusztusban kiugró kerékpáros forgalmat mértek a számlálók, és MOL Bubival is rekord számú utazás történt.

Folytatódik a korábbi pozitív tendencia a budapesti kerékpáros közlekedésben: nyár végén is egyre többen és többször ültek biciklire. Augusztusban 144.632 (napi szinten átlagosan 4666) áthaladást regisztráltak a Bem téren, ami az eddigi legnagyobb augusztusi érték a mérések 2017-es kezdete óta. A mostani adat 7 százalékos növekedés a tavaly augusztusihoz és 15 százalékos javulás a 2019-es, járvány előtti évhez képest.

A kerékpározás folyamatosan javuló számaiban a MOL Bubi népszerűségének is komoly szerepe van. A nyár végére a közbringa-használók is rekordot döntöttek: augusztus 31-én 14104 regisztrált utazás történt, emellett az utolsó nyári hónapban több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe az ügyfelek a szolgáltatást. Ez az idei évben a második legmagasabb havi érték a júniusi, 366 ezer utazást követően.

Az adatok is azt bizonyítják, hogy egyre többen, egyre többször választják a Mol Bubit. Ahogy arról a közelmúltban a BKK beszámolt, a megújult szolgáltatás elindulása (2021 május) óta már több mint 3 milliószor utaztak a közbringa-szolgáltatás kerékpárjaival. A Budapesti Közlekedési Központ nemrég jelentősen bővítette a közbringa-szolgáltatás eszközparkját. A társaság több száz új kerékpárt helyezett forgalomba a nyár közepén, ezzel 1856-ra nőtt a Mol Bubi flottában lévő biciklik száma.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy 2030-ra bárki bármikor választhassa a kerékpározást közlekedési módként Budapesten is. A BKK kerékpározással kapcsolatos szolgáltatásairól és fejlesztési terveiről a táraság weboldalán lehet tájékozódni.

Hirdetés

Átvenné a Budapesten bezáró posták többségét a világ egyik legnagyobb független postai és üzleti szolgáltatási hálózata. A Mail Boxes Etc. szerint ez jó lehetőség lehet mindkét vállalat számára a piaci pozíciójuk erősítésére, miközben az érintett hivatalok közszolgálati státusza továbbra is biztosított lenne.

Magyarországon évente 8-10 ezer embert diagnosztizálnak tüdőrákkal. A tüdődaganatoknál az egyik fő kezelési lehetőséget a kemoterápia jelenti, azonban eddig nem volt arra módszer, hogy megállapítsák, az egyes betegeknek melyik szer a leghatékonyabb. Mostanáig.

Az utasok visszatérésével párhuzamosan fokozatosan bővül a Budapest Airport hosszú távú járathálózata is; Dél-Korea nemzeti légitársasága, a Korean Air a téli menetrendben heti két közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között.