Naponta 300 millióért kereskednek a hazai kiptotőzsdén

Naponta 300 millióért kereskednek a hazai kiptotőzsdén

Száz nap leforgása alatt alatt minden előzetes várakozást felülmúlt a magyar decentralizált kriptotőzsde a VizslaSwap. Ez első olyan magyar tőzsde, ami lényegében pénzt vagy kriptovalutát nem kezel, minden folyamatosan a felhasználók tulajdonában van.

A vizsla világszerte az egyik legismertebb magyar vadászkutya. Az elegáns megjelenésű, könnyed mozgású ebet azért választottuk a kriptopénzünk névadójának, mert jól példázza azt az értéket, amit a digitális pénzek kínálnak azoknak befektetőknek, akiknek jó a szimatuk – nyilatkozta Galavics András, a Hungarian Vizsla Inu stratégiai vezetője.

Ahogy a HVI iránt, úgy a VizslaSwap iránt is kezdettől fogva jelentős a nemzetközi érdeklődés. Eddig 50 országból vásároltak a kriptopénzekből holderek. A Telegram oldalon például már több mint 10 ezer fős angol nyelvű csoport alakult, Twitteren több mint 45 ezer fő és instagrammon már influencereket is lepipálva már több mint 124ezer fő követi a tevékenységüket. A VizslaSwap magyar kriptopénz értéke hamar megháromszorozódott, a látogatók zöme német, magyar és osztrák sógorainkból tevődik össze. Nem is csoda, hiszen olyan lekötésekkel és partnerekkel büszkélkedhetnek, hogy nem ritka, a 3-400 százalékos éves hozam feletti lekötési lehetőség sem. Még a hamarosan PoS-ra, azaz hagyományosan bányagépekkel már nem bányászható Ethereumot (ETH) is 30 százalékos jutalommal lehet lekötni a platformon.

A vonat még csak most indult el, így mindenképpen érdemes felszállni. A célunk az, hogy októberre elérjük a 100 listázott partnert – ismertette a célokat Pálmay Dániel.

A VizslaSwap fejlesztője megjegyezte azt is, hogy ha dinamikusan nő VizslaSwap és a Hungarian Vizsla Inu értéke, az a magyar kutyás társadalomnak is jó hír. A HVI tokenek 10 százalékát ugyanis elkülönítik azért, hogy abból később állatmenhelyeknek tudjanak segíteni. Amennyiben a magyar digitális pénz értéke/marketcap-ja eléri az 500 millió dollárt, az azt jelenti, hogy a magyarországi ebek sorsának a javítására 1 milliárd forint jut. Ekkora mértékű adományra korábban még soha nem volt példa és mostanság sajnos erre egyre kevesebb forrás jut.

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.