Újabb értékes negyedik helyet szerzett Buzsáki Virág a tengerentúlon

Újabb értékes negyedik helyet szerzett Buzsáki Virág a tengerentúlon

A kanadai cross country világkupa-versenyen megismételte egy héttel ezelőtti eredményét a hegyikerékpár magyar bajnoka, Buzsáki Virág. A hétvégén egy romániai MTB versenyen Schmidel Regina fontos győzelmet aratott.

Ismét nagyszerű eredményt ért el az UCI Hegyikerékpár Világkupában Buzsáki Virág. A Strüby-Bixs Team 22 éves versenyzője Kanadában, a Mont-Sainte-Anne hegynél megrendezett versenyen a negyedik helyen ért célba az U23-as versenyben, ezzel újabb értékes világkupa-pontokat gyűjtött.

Virág jó formában van, két hete Csömörön megszerezte a magyar bajnoki trikót, egy héttel ezelőtt pedig az Egyesült Államokban, a nyugat-virginiai Snowshoeban megrendezett világkupa-versenyen végzett negyedik helyen az U23-as mezőnyben.

A győzelmet, akár csak egy hete, a svájci Noelle Buri kaparintotta meg. A 19 fős mezőny másik magyar bringása, Bokros Csenge Anna a 11. pozícióban zárta a viadalt.

A nők elit versenyében a szám olimpiai bajnoka, a svájci Jolanda Neff diadalmaskodott, a férfiaknál pedig a francia Titouan Carod győzőtt. Utóbbi versenyben Palumby Zsombor 58 induló közül a 41. helyen zárt.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.