Újabb értékes negyedik helyet szerzett Buzsáki Virág a tengerentúlon

Újabb értékes negyedik helyet szerzett Buzsáki Virág a tengerentúlon

A kanadai cross country világkupa-versenyen megismételte egy héttel ezelőtti eredményét a hegyikerékpár magyar bajnoka, Buzsáki Virág. A hétvégén egy romániai MTB versenyen Schmidel Regina fontos győzelmet aratott.

Ismét nagyszerű eredményt ért el az UCI Hegyikerékpár Világkupában Buzsáki Virág. A Strüby-Bixs Team 22 éves versenyzője Kanadában, a Mont-Sainte-Anne hegynél megrendezett versenyen a negyedik helyen ért célba az U23-as versenyben, ezzel újabb értékes világkupa-pontokat gyűjtött.

Virág jó formában van, két hete Csömörön megszerezte a magyar bajnoki trikót, egy héttel ezelőtt pedig az Egyesült Államokban, a nyugat-virginiai Snowshoeban megrendezett világkupa-versenyen végzett negyedik helyen az U23-as mezőnyben.

A győzelmet, akár csak egy hete, a svájci Noelle Buri kaparintotta meg. A 19 fős mezőny másik magyar bringása, Bokros Csenge Anna a 11. pozícióban zárta a viadalt.

A nők elit versenyében a szám olimpiai bajnoka, a svájci Jolanda Neff diadalmaskodott, a férfiaknál pedig a francia Titouan Carod győzőtt. Utóbbi versenyben Palumby Zsombor 58 induló közül a 41. helyen zárt.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.