Buzsáki Virág a negyedik helyen végzett a snowshoei világkupa-versenyen

Buzsáki Virág a negyedik helyen végzett a snowshoei világkupa-versenyen

Az egy héttel korábban magyar bajnoki címet szerző versenyző a hegyi kerékpárosok cross-country versenyén vitézkedett a tengerentúlon.

Remek eredményt ért el a világkupában Buzsáki Virág. A magyar hegyikerékpáros az Egyesült Államokban, a nyugat-virginiai Snowshoeban megrendezett világkupa-versenyen az U23-asok mezőnyében az előkelő negyedik helyen szelte át a célvonalat. Az egy héttel korábban a magyar bajnoki trikót is megszező 22 éves versenyző ezzel értékes pontokat zsebelt be. A Strüby-Bixs Team bringása 2 perc 15 másodperccel maradt el a győztes svájci Noelle Buri idejétől.

Az U23-as női verseny másik magyar résztvevője, Bokros Csenge Anna a 26. helyen zárt a 28 induló közül. A nők elit kategóriájában szintén svájci aranyérem született, Alessandra Keller diadalmaskodott.

A férfiak elit versenyében is volt magyar résztvevő. A múlt heti csömöri OB győztese, Palumby Zsombor a 42. helyet szerezte meg a 61 fős mezőnyben. A versenyt a spanyol David Valero Serrano nyerte.

A Volánbusz évről évre kiemelt figyelmet fordít a télre történő felkészülésre. Erre nagy szükség is van, mivel megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell, de egy közszolgáltatónak maximálisan.

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.