Buzsáki Virág a negyedik helyen végzett a snowshoei világkupa-versenyen

Buzsáki Virág a negyedik helyen végzett a snowshoei világkupa-versenyen

Az egy héttel korábban magyar bajnoki címet szerző versenyző a hegyi kerékpárosok cross-country versenyén vitézkedett a tengerentúlon.

Remek eredményt ért el a világkupában Buzsáki Virág. A magyar hegyikerékpáros az Egyesült Államokban, a nyugat-virginiai Snowshoeban megrendezett világkupa-versenyen az U23-asok mezőnyében az előkelő negyedik helyen szelte át a célvonalat. Az egy héttel korábban a magyar bajnoki trikót is megszező 22 éves versenyző ezzel értékes pontokat zsebelt be. A Strüby-Bixs Team bringása 2 perc 15 másodperccel maradt el a győztes svájci Noelle Buri idejétől.

Az U23-as női verseny másik magyar résztvevője, Bokros Csenge Anna a 26. helyen zárt a 28 induló közül. A nők elit kategóriájában szintén svájci aranyérem született, Alessandra Keller diadalmaskodott.

A férfiak elit versenyében is volt magyar résztvevő. A múlt heti csömöri OB győztese, Palumby Zsombor a 42. helyet szerezte meg a 61 fős mezőnyben. A versenyt a spanyol David Valero Serrano nyerte.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.