Már kerékpár és kutya szállításához is online vehetünk vonatbérletet

Már kerékpár és kutya szállításához is online vehetünk vonatbérletet

A MÁV applikációban már a MÁV-START vonatjárataira a kerékpár- illetve élőállatbérletek is kényelmesen megvásárolhatók.

Egyre többen választják a vasúti bérlet megváltásához az online vásárlás kényelmét, idén már a bérletek 12 százalékát a MÁV applikációból vásárolták meg az utasok. Mostantól az alkalmazás fejlesztésének következő lépéseként, már a vasúti kerékpár- illetve élőállatbérletek is kényelmesen megvásárolhatók mobileszközön keresztül. Tavaly összesen mintegy 5600, míg idén az első félévben több mint 3300 darabot váltottak az utasok ezen bérlettermékekből.

Az online vásárolt kerékpár- és élőállatbérletek felhasználása személyhez kötött, vásárláskor a kerékpárt vagy kutyát szállító utas adatait kell megadni.

A MÁV applikációból belföldi és nemzetközi vasúti jegyek, vasúti bérletek, HÉV kiegészítő jegyek, illetve számos település helyi közlekedésére érvényes jegyek és bérletek vásárolhatók meg. 2022 első félévben a belföldi jegyek közel negyedét, a nemzetközi jegyeknek pedig a 11 százalékát vásárolták meg az utasok az applikációban.

A kerékpárszállítás valamit az állatszállítás feltételeiről a MÁV honlapján lehet tájékozódni.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.