Újra jár a 2-es és a 2M villamos

Újra jár a 2-es és a 2M villamos

A végéhez közelítenek az idén nyárra tervezett karbantartási és felújítási munkák a 2-es és a 2M villamos vonalán, ezért július 18-tól, hétfőtől újra járnak a szerelvények a pesti rakparti vonalon.

A rekonstrukció során a Balassi Bálint utcában felújították a villamosvágányokat, a Jászai Mari téren és a Közvágóhídnál kicserélték a kitérők alkatrészeit, a Közraktár utcában megszüntették a pályahibákat, valamint a Széchenyi rakparton betömték azokat az alagutakat, amelyek jelentősen lassították a villamosokat – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ.

A felújítások után a villamosok gyorsabban haladhatnak a vonalon.

A felújítási munkákkal egyidőben elvégezték a Lánchíd rekonstrukciójához kapcsolódó, 2022-re tervezett munkálatokat is a Széchenyi István térnél.

Megszűnik a felújítás miatt a Közraktár utcában kialakított buszsáv, így a 15-ös és a 115-ös autóbuszok ismét a Bakáts utca–Lónyay utca–Vámház körút útvonalon közlekednek a Gyöngyösi utca és a Göncz Árpád városközpont felé.

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte.

Látványos munkafázissal érkezett újabb szakaszához a Lánchíd felújítása: a szakemberek augusztus 11-én elkezdték lebontani a budai toronydarut, és napokon belül befejezik az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkákat is.