Újra jár a 2-es és a 2M villamos

Újra jár a 2-es és a 2M villamos

A végéhez közelítenek az idén nyárra tervezett karbantartási és felújítási munkák a 2-es és a 2M villamos vonalán, ezért július 18-tól, hétfőtől újra járnak a szerelvények a pesti rakparti vonalon.

A rekonstrukció során a Balassi Bálint utcában felújították a villamosvágányokat, a Jászai Mari téren és a Közvágóhídnál kicserélték a kitérők alkatrészeit, a Közraktár utcában megszüntették a pályahibákat, valamint a Széchenyi rakparton betömték azokat az alagutakat, amelyek jelentősen lassították a villamosokat – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ.

A felújítások után a villamosok gyorsabban haladhatnak a vonalon.

A felújítási munkákkal egyidőben elvégezték a Lánchíd rekonstrukciójához kapcsolódó, 2022-re tervezett munkálatokat is a Széchenyi István térnél.

Megszűnik a felújítás miatt a Közraktár utcában kialakított buszsáv, így a 15-ös és a 115-ös aut��buszok ismét a Bakáts utca–Lónyay utca–Vámház körút útvonalon közlekednek a Gyöngyösi utca és a Göncz Árpád városközpont felé.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.