Így változik a fővárosi menetrend a pünkösdi hosszú hétvégén

Így változik a fővárosi menetrend a pünkösdi hosszú hétvégén

Pünkösd vasárnap és hétfőn, 2022. június 5-én és 6-án a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint indulnak.

Az M3-as metró a két ünnepnapon Kőbánya-Kispest és Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. A Nagyvárad téren nem áll meg a metró, a tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől pedig a 2M villamossal érhető el a legkönnyebben.

Június 4-én, szombaton a megszokott szombati közlekedési rend lesz érvényben. Ezen a napon az M3-as metró szerelvényei is a megszokott hétvégi rend szerint, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

A BKK közleménye szerint az utazás megtervezéséhez pünkösdkor is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletet is vásárolhatunk az applikáció segítségével.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.