Továbbra is ingyenesen utazhatnak az ukrajnai menekültek a BKK járatain

Továbbra is ingyenesen utazhatnak az ukrajnai menekültek a BKK járatain

A Budapesti Közlekedési Központ 2022. május 31-ig meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget a közösségi közlekedési járatain az Ukrajnából érkező menekült személyek számára.

Továbbra is díjmentesen utazhatnak a BKK járatain azok az ukrán állampolgárok, akiknek a háború miatt kellett elhagyniuk otthonaikat. A Budapesti Közlekedési Központ 2022 május 31-ig meghosszabbította a március 4-én bevezetett ingyenes szolgáltatását a menekültek számára, amennyiben rendelkeznek valamilyen hivatalos ukrán úti okmánnyal (ukrán útlevél, ukrán személyi igazolvány, ukrán tartózkodási engedély, Ukrajnában tanuló egyéb külföldi diákok esetében ukrán diákigazolvány, illetve olyan egyéb okirat, amelyben egyéb külföldi állampolgár esetében ukrán lakcím is megtalálható).

A díjmentes utazásra jogosító okmányokat továbbra is elfogadják a BKK-járatokon – kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgia járatokat és a hajókat –, valamint a HÉV és a környéki „kék” buszok Budapesten belüli szakaszán.

A Budapesti Közlekedési Központ továbbra is azon dolgozik, hogy az Ukrajnából érkező menekültek helyzetét a lehető legjobban megkönnyítse. A társaság az ügyfeleit is arra kéri, hogy utazásaik alatt, ha szükséges, nyújtsanak segítséget a BKK járatain közlekedő menekülteknek.

A Budapesten belüli utazástervezéshez érdemes a BudapestGO mobilalkalmazást használni, amely valós idejű közlekedési információk alapján javasol útvonalat.